Dirk Steltenpool draagt VVD-stokje in Wervershoof over aan André Meester

WERVERSHOOF – Schuivende panelen bij de VVD: Dirk Steltenpool doet na 17 jaar raadslidmaatschap een stapje terug in de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 staat hij als lijstduwer op de symbolische laatste plaats. Toch komt er wat Dirk betreft straks wederom een VVD-raadslid uit Wervershoof. Hij geeft het stokje over aan André Meester, die als nr. 2 op de lijst staat. Samen met de andere kandidaten gaan ze een mooie campagne voeren!
Een andere generatie
Dirk is inmiddels een ervaren rot in het vak en met zijn 77 jaar het oudste raadslid in de gemeente. “Ik wil het nu wat rustiger aan gaan doen. Zo komt er meer tijd vrij voor mijn hobby’s en familie. Na zoveel jaar politiek, ooit begonnen in de oude gemeente Wervershoof, wil ik mijn plek nu overdragen aan een jongere generatie.”
André is 64 lentes jong en nog vol ambitie. “Ik ben een geboren en getogen Wervershover en gelukkig getrouwd met Brigit Kuip. Als tevreden inwoner van ons dorp zie ik evengoed nog veel dingen die beter kunnen. Zo moeten we werk maken van meer woningbouw, verdient het zwembad een mooie toekomst en wordt het tijd om knopen door te hakken.”
Bewuste overstap
Momenteel is André het enige raadslid van de BAMM. Hij heeft bewust een overstap naar de VVD gemaakt: “Ik werkte al jaren goed samen en daarom vroegen ze mij of ik Dirk wilde opvolgen. Als eenmansfractie is het toch lastig om concrete dingen voor elkaar te krijgen. De VVD spreekt mij erg aan. Ze zijn van niet lullen maar poetsen, een club met realistische mensen. Daar voel ik mij thuis.”
Het woningtekort in Wervershoof en de rest van de gemeente is de grootste zorg van Dirk en André. Als het aan de VVD ligt wordt er zowel bij de Tegel als op het zwembadterrein gebouwd. “Wij hebben daarvoor begin september de informatieavond in de Dars georganiseerd. Andere partijen waren daar geïrriteerd over want ze vonden dat die plannen niet via een politieke partij moesten worden gelanceerd. Jammer dan, soms moet je de stoute schoenen aantrekken. De winst van die avond is dat het plan op het netvlies van de politiek kwam en er zelfs een burgerinitiatief ontstond.”
Ambities
André vervolgt: “Ik hoop dat de kiezers doorpakken en VVD stemmen, want hoe meer zetels hoe meer we kunnen bereiken. Als raadslid ben ik er voor de hele gemeente, maar in het bijzonder heb ik aandacht voor Wervershoof, Onderijk en Andijk. Het verenigingsleven, de smeerolie van de gemeenschap, staat bij mij hoog in het vaandel. Ik sta open voor ideeën van inwoners en ga graag het gesprek aan.”
Dirk is als lijstduwer minstens zo energiek en enthousiast, en zo kennen we hem. “Als mensen toch massaal op mij stemmen ga ik er weer voor” grapt hij. “Maar ik vermaak mij evengoed wel hoor. Ik wil de kiezers alvast bedanken voor het vertrouwen dat ze mij door de jaren heen steeds hebben gegeven. Het is en was een dankbare taak om uw vertegenwoordiger te mogen zijn.”
Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van de VVD is begin december al gepresenteerd, als eerste partij in de gemeente. De volledige kandidatenlijst zal volgende week gepubliceerd worden. Onder de 30 kandidaten staan diverse inwoners uit Onderdijk, Wervershoof en Andijk. De komende weken zult u vaker horen van onze plannen, mensen en ambities voor de gemeente! Zie vvdmedemblik.nl voor alle informatie.