Share

Dijklander Ziekenhuis ziet aantal coronapatiënten weer toenemen

HOORN – Sinds dit weekend ziet het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn weer een toename van het aantal coronapatiënten dat moet worden opgenomen. Op dit moment liggen in het Dijklander Ziekenhuis 19 coronapatiënten en 1 op de intensive care.

Marojein Beijne-Muller van het Dijklander Ziekenhuis zegt tegen RTV West-Friesland dat er de afgelopen weken gemiddeld 15 coronapatiënten in het ziekenhuis lagen en 6 op de intensive care. ‘Het is dus weer drukker en moeten afwachten hoe dit zich de komende weken verder vertaald.’

Afgelopen dinsdag werden in West-Friesland 2005 nieuwe besmettingen geregistreerd door het RIVM. Koploper met de meeste besmettingen is de gemeente Hoorn waar 721 nieuwe positieve testen werden gemeld, gevolgd door de gemeente Medemblik waar 439 nieuwe positieve testen werden gemeld.

In de veiligheidsregio Noord-Holland Noord werden afgelopen dinsdag 5.613 nieuwe positieve testen gemeld en landelijk werd er een nieuw record gevestigd met 105.840 positieve testen.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl