Delta Aanleg glasvezel voor Medemblik Noord na de zomer van start

MEDEMBLIK – Eind vorig jaar zijn DELTA Netwerk en aannemer VolkerWessels Telecom begonnen met de aanleg in de omgeving van Medemblik. Tijdens deze werkzaamheden in Noord-Oost en Zuid-West zijn we op een aantal technische obstructies gestuit, die van invloed is op de planning van de aanleg in Medemblik Noord. Door de combinatie van aanvullende eisen en technische beperkingen waarmee we worden geconfronteerd vorderen we slechts met kleine stappen. We zijn met de Gemeente Medemblik in gesprek om te kijken hoe we de vertraging zo veel mogelijk kunnen beperken.

Planning voor Medemblik Noord

Onder Medemblik Noord vallen de dorpen Medemblik, Opperdoes, Abbekerk, Twisk en Lambertschaag.

Daar gaat de aanleg rond de zomer pas echt van start. Alle drie bovengrondse verdeelkasten worden na de zomer geplaatst. Samen vormen deze verdeelkasten het hart van het glasvezelnetwerk en wordt daarom ook wel een PoP (Point of Presence) genoemd. Vanaf deze bovengrondse verdeelkast wordt het glasvezelsignaal verdeeld naar de woningen die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

En ook de graafwerkzaamheden starten na de bouwvak. En daarna worden afspraken gemaakt voor de plaatsing van glasvezelaansluiting. Nadat de kabel tot de gevel is aangelegd, komt er een monteur bij je thuis om ‘het glasvezelkastje’ (FTU) te plaatsen. Je ontvangt vooraf een bericht met daarin de datum en tijd waarop de monteur langskomt. Als alles voorspoedig verloopt zijn alle aansluitingen nog in het eerste kwartaal van 2024 actief.

Situatie voor jouw adres

Totaal worden er meer dan 18.000 woningen verspreid over een groot gebied aangesloten. Wil je weten wat de situatie is op jouw adres, ga dan naar www.deltanetwerk.nl en vul jouw postcode in. En wil je meer informatie over de aanleg van ons netwerk? Neem dan eens een kijkje op www.deltanetwerk.nl/aanleg.

Heb je een vraag?

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt in opdracht van DELTA Netwerk uitgevoerd door aannemer VWT. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 18:00 uur en vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur via  088 18 60 004 of via noordholland@vwtelecom.com.