Degradatiespook doemt op voor Strandvogels na verlies tegen Dynamo, veroordeeld tot de nacompetitie

ONDERDIJK – Er was al bijna geen ontkomen meer aan, maar door de 3-4 nederlaag tegen Dynamo is het definitief dat Strandvogels nacompetitie zal moeten spelen. In de gewone competitie resteren nog twee wedstrijden, maar die zijn alleen nog voor de statistieken.

Tekst: v.v. Strandvogels

In Ursem werd het eerder dit seizoen 2-2 en die stand werd pas vlak voor tijd bereikt toen Strandvogels via een penalty gelijk maakte. Deze keer stond na een halfuur spelen al 2-2 op het scorebord, onder meer door twee penalty’s. Die pingels werden allebei terecht gegeven door de scheidsrechter die verder ook een prima wedstrijd floot. De wedstrijd kon, vooral in de eerste helft, het beste gekenmerkt worden als zeer open. De eerste mogelijkheid van Strandvogels was er al snel, al was het eigenlijk niet eens een kans. Gerald Broedersz probeerde het van grote afstand maar de bal ging net over. Even hierna beet ook Dynamo van zich af, kaar ook dit leverde geen doelpunt op.

Die kwam er wel in de 14e minuut toen Strandvogels verdedigend in de fout ging. Mitch Hofland probeerde dit te corrigeren, maar deed dit met een overtreding. De bal ging daarom op de stip en omdat de overtreding binnen het strafschopgebied werd begaan, kwam Mitch er zelf af met geel in plaats van rood. Op dat moment tenminste….. Op de prima genomen pingel had Edwin Hoogland geen antwoord. Ruim vijf minuten later ging de bal aan de andere kant ook op de stip. De overtreding op Jordy Weel was lichter als die van Mitch eerder op de speler van Dynamo. Maar de bal werd niet geraakt en de man wel en dus was ook deze penalty terecht.

Jordy Weel nam ‘m zelf en maakte vanaf 11 meter geen fout. Helaas zorgde weer een verdedigingsfout, of beter gezegd getreuzel in de opbouw, voor een achterstand voor Strandvogels. Bram Koomen verspeelde de bal, Dynamo schakelde razendsnel om en het was 1-2.

Kwam Strandvogels na de 0-1 al vrij vlot langszij, nu ging het helemaal snel. Twee minuten later was het namelijk al weer gelijk. Bryan Broedersz zorgde voor een uitstekende voorzet en Tim Broersen werkte voor de doel feilloos binnen.

Strandvogels was in deze fase de betere ploeg en had pech toen Mitch Hofland de bal na een corner op de paal kopte. De voorsprong kwam er toen nog niet, maar in de 43e minuut wel. Tim Broersen werd aangespeeld en tikte de bal door op Jordy Weel. Tim werd daarbij onderuit gehaald, maar de scheidsrechter liet goed doorspelen. Jordy nam de bal een stukje mee en liet vervolgens verrassend van grote afstand de keeper kansloos met een bekeken schot. Helaas was het Strandvogels niet gegeven met deze voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Dynamo omzeilde de buitenspelvel omdat de man met bal zelf doorging en daarna stond Strandvogels verdedigend niet goed waardoor de 3-3 kon worden gemaakt.

In de tweede helft waren de doelpunten een stuk duurder en dat kwam mede omdat Strandvogels/Mitch Hofland zichzelf in de voet schoot. Al in de 53e minuut haalde hij net over de middenlijn een speler van Dynamo onderuit die dreigde door te breken. Een onnodige actie omdat er nog andere spelers van Strandvogels in de buurt waren en bovendien de weg naar het doel nog lang was. En ook dom omdat hij in de eerste helft al een gele kaart ontving en een tweede inrukken betekende. Het rood kwam er nu dus wel en daarom moest Strandvogels nog ruim een halfuur met een man minder spelen. Logischerwijs ging Dynamo naarstig op zoek naar een voorsprong maar anders dan in de eerste helft stond het nu verdedigend wel vrij aardig bij Strandvogels.

Zo goed zelfs dat Strandvogels na verloop van tijd zelf ook weer aan aanvallen durfde te denken en een paar kleine mogelijkheden kreeg.

De wedstrijd leek net als eerder in Ursem af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd slaagden de bezoekers er toch nog in de volle buit binnen te slepen.

Voor Strandvogels betekent deze nederlaag dat de ploeg zich kan opmaken voor de nacompetitie. Dynamo heeft nog zicht op rechtstreeks klassebehoud, maar zal dan nog wel een paar plekjes moeten stijgen op de ranglijst.