De Wegwijzer Opperdoes in de race voor een ANWB Verkeersplein

OPPERDOES – De fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen neemt af. Dit maakt hen extra kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. Daarom houdt de ANWB dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’.

Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen en praktijkervaring opdoen. In de provincie Noord-Holland doen 27 basisscholen mee aan de verkiezing. Vanaf nu kan iedereen een stem uitbrengen op één van de bijna 300 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein.

De Wegwijzer in de race voor verkeersplein

De verkeersveiligheid rondom de Wegwijzer school is matig. De school ligt aan een doorgaande, smalle weg. Het trottoir voor de school is breder gemaakt, waardoor er een veiligere zone gecreëerd is. Toch blijft het uitkijken. De school heeft een kiss-and-ridezone en ouders/verzorgers worden opgevoed om hun auto en/of fiets op de juiste plek te parkeren. De andere ingang van de school ligt aan een weg zonder parkeerplekken.

In Opperdoes doen zich verder geen bijzondere verkeerssituaties voor. ‘De kinderen uit ons dorp die de basisschool verlaten, fietsen allemaal ongeveer 18 kilometer naar het voortgezet onderwijs in Medemblik en Hoorn. Dit vraagt om voorbereiding om veilig naar en van school te komen,’vertelt de school.

In Opperdoes is relatief veel agrarisch vervoer op de weg. We maken kinderen daarmee bekend. Een verkeersplein is zeer welkom om al deze verschillende verkeerssituaties te oefenen. Het verkeersplein willen we opnemen in onze verkeerseducatie van groep 1 tot en met 8 en wordt onderdeel van onder meer onze verkeerslessen en thema’s.’

Stem hier op De Wegwijzer