De dag van de toekomst kan terug kijken op een geslaagd evenement

Rondleiding 20windmolen 20Dag 20van 20de 20Toekomst 20v2

WIERINGERMEER – Vergaderlocatie Leven van de Wind was afgelopen zaterdag het decor voor een duurzaam feestje. 500 enthousiaste bezoekers, 100 uitgedeelde plantjes, 75 gebouwde insectenhotels en 5 verschillende pleinen. Ondanks de warmte wisten inwoners van Hollands Kroon de Dag van de Toekomst te vinden. En de sfeer zat er goed in!

Editie twee; nóg uitgebreider!

Het was de tweede keer dat team Duurzaamheid van de gemeente Hollands Kroon deze dag organiseerde. Initiatiefnemer Ferdinand Pronk is zeer tevreden met het verloop van de dag. “Na het succes van vorig jaar kon deze tweede editie niet uitblijven. De ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen gaan razendsnel. Zo hebben we bezoekers in tegenstelling tot vorig dit jaar ook kunnen informeren over rijden op waterstof en thuisbatterijen. Innovaties waar men graag meer over wil weten. Dit evenement is bedoeld om onze inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verduurzaming. Om hen te inspireren en tegelijkertijd een leuke dag te bezorgen. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd”, aldus Ferdinand – team duurzaamheid.

Een fijne sfeer voor jong en oud

Mede-organisator Rosanne Hoekstra kijkt ook met een positief gevoel terug op deze zaterdag. “Ondanks het warme weer zat de sfeer er bij zowel standhouders als bezoekers goed in. Zanger/gitarist Dick Raat verzorgde de muzikale omlijsting van ons evenement terwijl enLokaal Wieringen zorgde voor de nodige vegan versnaperingen zorgde. Ook voor kinderen was er weer van alles te beleven. Van een selfie op de vuilniswagen van HVC tot het knutselen van insectenhotels met de Helderse Vallei. Dat was ons doel! Een leuke dag voor het hele gezin.

Loading