De Brakeschuur is niet meer

MEDEMBLIK – De droom van Louisa Heddes haar vader gaat na ruim 30 jaar wachten dan nu toch echt in vervulling. De vervallen schuur langs de Brakeweg in Medemblik is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe schuurwoning waar Louisa Heddes zelf in gaat wonen. Voor Medemblik Praat houdt zij de voortgang bij.

Dit jaar werd de vergunning voor het demonteren (slopen) van de brakeschuur verleend als ook de vergunning om te bouwen. Vorige week was het dan zover, het dak van de schuur is er handmatig afgehaald, dit om het hout opnieuw een leven te kunnen geven.  Alleen het hout was nog slechter dan gedacht dus een recycle van al het hout zat er niet meer in.  Hierdoor is besloten dat delen die nog redelijk zijn aan het stoommuseum geschonken wordt als stookhout en hout wat verrot is, afgevoerd gaat worden. 

Omdat de schuur in zo’n slechte staat was, was het niet verantwoord om de verdieping er handmatig af te halen.  Hiervoor is een mobiele kraan erbij gehaald en hebben we besloten om de gehele schuur in een keer neer te halen. Nu is het zaak om alles gescheiden af te voeren, dus we zijn nog wel even bezig. 

Louisa Heddes

Eén gedachte over “De Brakeschuur is niet meer

Reacties zijn gesloten.