De Blokkers blijft rode lantaarndrager in de 3e klasse A met 0 uit 7 gespeelde wedstrijden.

NIBBIXWOUD – “Het moeten twee wedstrijden zijn waar SEW 6 punten moet halen”, stond er in het programmablaadje vooraf aan de wedstrijd van SEW-De Blokkers. Wat keken de SEW aanhangers raar op hun neus toen Samet Cetin (De Blokkers) al in de eerste minuut op de lat schoot. De jarige Jeroen Slaager helemaal, omdat hij die profetische woorden vorige week  ook opperde aan de schrijvende pers. “Ik heb dit van velen moeten horen” zie hij. “Grootspraak” pareerde velen.
Voetbal kent emoties en ook veel geluk, antwoordde Jamal Yahiaoui na afloop in onze microfoon. Geluk heeft de trainer/coach met zijn ploeg uit Blokker, maar liefst 7 spelers in de lappenmand en moet hij echt roeien met de riemen die hij heeft. “Jamal Yahiaoui is niet te benijden”, begonnen wij het verslag tegen VVW. Ook deze middag niet. SEW kreeg wel kansen in de eerste helft maar schoten van Jeffrey Keizer, Alen Sitnic en Mitch Rekveld  werden gestopt door Doelman Tim Hommersen (normaal spelend in het 3e team van De Blokkers), maar even oud als vaste doelman van SEW Martijn Wierstra. Beiden 30 jaar.
Tekst loopt door onder de foto

Omdat De Blokkers speelden in een 2-8-1 formatie was er echt geen doorkomen aan voor SEW. Af en toe had Jasir El Guennoui zijn handen vol aan de bewegelijke en oud-ploeggenoot van hem: Samet Cetim. Tarik verruilde De Blokkers voor SEW. Evenals zijn oudere broer Bilal. Die vanmiddag geen basisplaats kreeg van Slaager. Tegen Always Forward kreeg hij wel een basisplaats.
De 22 spelers gingen rusten met 0-0. Terwijl Robbie Heus ( De Blokkers) meer had verdiend met zijn doelpoging. Na rust dezelfde verdedigende De Blokkers en SEW loerend op een kans en schoten uit de 2e lijn. Met een Hoekschoppen saldo van 9 tegen nul voor SEW werd wel duidelijk wie de meest aanvallende ploeg was.
Uit een hoekschop kwam dan ook het eerst doelpunt tot stand. Nasir Ali Hassan schoot de bal in en al vallend was het Jelle Knol die het afmaakte, terwijl het optisch leek of zij beiden de bal inschoten. 1-0. Dat De Blokkers opnieuw tegen de lat schoten was dikke pech. SEW bleef aanvallen tegen een handbalverdediging. En verzuimde de tactiek met schoten vanaf de 16 meter te benutten. Dat dit uiteindelijk de 2-0 opleverde was meer dan verdiend.

Hopelijk brengt de 14 daagse rust periode enig soelaas voor De Blokkers. SEW speelt volgende week de inhaalwedstrijd tegen Hugo Boys uit Heerhugowaard. Bij winst nestelen zij zich naast Westfriezen en VVS’46. VVW speelde gelijk tegen FC Medemblik 2-2.
Daardoor behoud FC Medemblik zijn ongeslagen status. Hopelijk kan de competitie worden voortgezet en komt de overheid niet met vervelende maatregelen 12 november.