Daikin NK Inline Baan, Menno van Eig groots naar de winst op de 200 meter

MEDEMBLIK – Dit weekend vind in Heerde het Daikin NK Inline Baan plaats en waren er afgelopen donderdag al mooie succes te noteren voor de inlineskaters uit West-Friesland, vrijdag ging het halen van podiumplaatsen gewoon door. Menno van Eig uit Opperdoes wist op grootse wijze de 200 meter bij de Heren Junioren A voor zich op te eisen na een spannende race. Bij de Dames Senioren viel Bente Visser uit Andijk net buiten de eerste tien met haar 11e plaats op de 200 meter.

Op de 1000 meter wist Melissa Mooijman uit Wervershoof een mooie 6e plaats te pakken vlak voor Sofia Schilder uit Hoogwoud en Jet Fransen uit Andijk die respectievelijk 7e en 8e werden op de 1000 meter bij de Dames Junioren A

Bij de Heren Junioren A wist Menno van Eig zijn huzarenstukje op 200 meter niet te herhalen, op de 1000 meter moest hij deze keer genoegen nemen met de 5e plaats. Bij de Dames Senioren wist Janne Berkhout uit Hauwert de 5e plaats voor zich op te eisen, Bente Visser uit Andijk viel buiten de top 10 met een 16e plaats.

Bij de Heren Senioren vinden we maar liefst 4 inlineskaters van Radboud Inline-Skating terug bij de eerste 10. Kay Schipper pakte de winst net voor zijn broer Rick Schipper, Bas Meijer en Ivo de la Porte uit Oostwoud pakten respectievelijk plaats 5 en 6.

Op de afvalkoers bij de Dames Junioren A een mooie 2e plaats voor Jet Fransen uit Andijk vlak voor Melissa Mooijman uit Wervershoof en Sofia Schilder uit Hoogwoud die plaats 4 en 5 voor zich opeisten. Bij de Heren Junioren A wist Menno van Eig uit Oostwoud plaats nummer zes voor zich op te eisen.

Bij de Dames Senioren kwam Janne Berkhout uit Hauwert tot plaats zes en Bente Visser uit Andijk tot plaats 14 . Bij de Heren Senioren pakte Kay Schipper uit Medemblik de derde plek, voor Bas Meijer uit Oostwoud en zijn broer Rick Schipper die op plaats 9 en 10 eindigden. Ivo de la Porte uit Oostwoud werd 13e op de afvalkoers.

Dames en Heren Kadetten uitslagen

Op de 200 meter wist Femke van Beek uit Spanbroek als 12e te finishen, Pom Peerdeman uit Hauwert pakte op de 200 meter bij de Heren Kadetten een 2e plaats vlak voor Jarne Feenstra uit Wognum die op de derde plaats eindigde. Sam Veldkamp uit Hauwert eindigde als de nr. 8 in de eindstand.

Bij de Dames Junioren B wist Janne Boos uit Wervershoof een keurige 4e plaats voor zich op te eisen Sharissa Oussoren uit Midwoud eindigde op de 6e plaats. Bij de Heren Junioren B eindigde Pepijn Bakker uit Andijk op de 13e plaats.

Op de 1000 meter wist Femke van Beek uit Spanbroek bij de Dames Kadetten een mooie 7e plaats te pakken. Bij de Heren Kadetten kwam Jarne Feenstra uit Wognum net te kort voor de winst, maar plaats 2 is ook mooi, Pom Peerdeman uit Hauwert werd derde vlak achter Jarne Feenstra.

Bij de Dames Junioren B wist Sharissa Oussoren uit Midwoud de 3e plaats voor zich op te eisen voor Janne Boos uit Wervershoof die 6e werd. Bij de Heren Junioren B viel Pepijn Bakker uit Andijk net buiten de top 10 met een 12e plaats

Op de afvalkoers ging de zege bij de Heren Kadetten naar Pom Peerdeman uit Hauwert, Jarne Feenstra uit Wognum werd 4e en Sam Veldkamp uit Hauwert 7e. Bij de Dames Junioren B pakte Sharissa Oussoren uit Midwoud een mooie 3e plaats voor Janne Boos uit Wervershoof die 10e werd. Bij de Heren Junioren B wist Pepijn Bakker uit Andijk de 13e plek voor zich op te eisen.

Op het programma staan nog de 100 meter, de 500 meter en de relay.

Loading