D66 wil actie tegen negeren nee-ja-stickers door bezorgers

MEDEMBLIK – Iedereen heeft het er wel eens mee te maken gehad dat ondanks de aanwezigheid van een nee-ja-sticker er toch ongewenste post door de brievenbus wordt geduwd, post dat vaak ook nog verpakt is in plastic en daarmee helpt de plasticsoep op onze planeet een nog groter probleem te maken. D66 heeft vanuit de inwoners van de gemeente Medemblik met enige regelmaat te horen gekregen dat klachten over het niet respecteren van nee-ja-stickers op de brievenbus wordt genegeerd door de bezorgers, de reactie van de bezorgers is vaak’ het hoort er gewoon bij.’

Wat veel verspreiders van reclamefolders nu doen is de ongewenste reclamefolders in de huis-aan-huisbladen stoppen om zo de nee-ja-sticker te omzeilen. Bezorgers die om opheldering wordt gevraagd krijgen vaak te horen dat zij hier opdracht van de verspreiders hebben gekregen, zoals vaak het geval was bij de folders van het niet meer bestaande DEEN Supermarktketen.

D66 wil nu dat het college en de gemeente Medemblik het probleem gaat aankaarten bij de verspreiders met als doel dat de nee-ja-stickers beter gerespecteerd gaan worden. Volgens D66 werkt het frustrerend richting de bedoeling van de sticker, het vanuit milieuoogpunt beperken van de hoeveelheid reclamedrukwerk.