Conflict tussen twee partijen lijkt oorzaak schietpartij Purmerend, 19-jarige Medemblikker raakte zwaargewond

MEDEMBLIK – De schietpartij in een fietstunnel in Purmerend waarbij een 19-jarige inwoner van Medemblik zwaargewond bij raakt en een andere 19-jarige jongen bij kwam te overlijden, lijkt zijn oorsprong te vinden een een conflict tussen twee partijen met drugs als achtergrond. De recherche is op dit moment nog bezig met het verband tussen deze dodelijke schietpartij en die van afgelopen dinsdag in Velsen waarbij een 26-jarige man om het leven kwam te onderzoeken.

Lees ook: Jongen (19) uit Medemblik zwaar gewond bij schietpartij Purmerend

De man die dinsdag in Velsen werd vermoord was volgens de de Telegraaf de 26-jarige Eric Sezika die in december na een gevangenisstraf van 5 jaar weer vrij werd gelaten. De man werd veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten.

De beide groepen die elkaar naar het leven staan komen uit Purmerend en Velsen en er zijn door de politie al ruim 30 incidenten met wapens en explosieven geregistreerd, bij de laatste aanslag in Purmerend kwam een 19-jarige man om het leven en raakte de Medemblikker zwaargewond. De politie kon nog geen mededelingen doen hoe het nu is met de jongen.

Foto: RVP Media