Column Siem Zeilemaker: “Hoera we mogen weer!”

Zaterdag zijn de Coronaregels eindelijk verruimd. Gelukkig geen verplichte 1,5 meter meer. Samen zingen in het koor en het stadion mag weer. Nog wel een verplichte identificatie en QRcode, maar de meesten snappen echt wel dat we ons geen nieuwe Lockdown kunnen veroorloven. Lekker weer uit met je vrienden, dansen etc.

Maar de openingstijden van de horeca worden nog even niet verruimd. 24.00 uur is sluitingstijd. Nou weet ik niet of het u is opgevallen, maar op diverse zenders zag ik na zaterdag allemaal positieve reacties en hele blije mensen. Hoera, we mogen weer!

En eerst had ik het niet in de gaten, maar eigenlijk hoorde ik niemand over het feit dat ze maar tot middernacht mochten. Nee, ze waren gewoon eerder uitgegaan.

Blijkbaar kan dat dus wel. Ja, en dan vraag ik me af of we dat niet zo moeten houden. Als je uit wilt ga je lekker op tijd. Je bent in staat om de volgende dag mee te sporten met je team. Veel ouders zijn blij, want ze zien hun kinderen niet pas ‘s morgens op de overloop en ik weet zeker dat veel horecaondernemers het ook prima vinden, geen gasten meer die om 00.00 uur pas binnenkomen en al (bijna)zat zijn en niks meer verteren, geen portiers meer nodig die urenlang niks te doen hebben, veiliger en veel eerder rustig op straat.

Natuurlijk kan je na sluitingstijd nog ff bij een vriend nazitten, dat bepaal je lekker zelf, maar ik zie veel voordelen. En ik zeg niet perse om 00.00 dicht, 01.00 mag ook.

Ja ik weet het, ik ben al een ouwe z.. maar toch, t moet misschien ff wennen, maar denk er ns over na.

Siem Zeilemaker