Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Het zal je maar gebeuren’

Waarom ik politiek actief werd en nog lang niet klaar ben. Als moeder van een kind dat vanaf de kleuterklas extra zorg nodig had weet ik als geen ander hoeveel impact dit op je leven kan hebben. De juiste zorg op het juiste moment en het liefste dicht bij huis. Dat heb je nodig om je goed te kunnen ontwikkelen. Daarom wil ik bereiken dat kinderen en jongeren zo snel mogelijk én de juiste hulp krijgen!

Mijn verhaal:

Het zal je maar gebeuren. De juf zegt dat jouw kindje opvalt in de klas en vraagt: “Zou er misschien iemand mogen komen observeren? Want we zijn bang dat hij zich hier niet kan handhaven.”

Dan staat jouw wereld meteen op z’n kop…

Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Toen merkte ik hoeveel invloed ‘de politiek’ op je gezinsleven kan hebben. En toen in 2015 gemeenten verantwoordelijk werken voor de jeugdzorg, hield ik mijn hart vast.

Met een gebroken been ga je toch ook niet naar de gemeente?

Ik wilde doen wat ik kon voor ouders en kinderen in dezelfde situatie; ik ging de gemeenteraad in. In de afgelopen 8 jaar heb ik met fantastische leraren gesproken, gedreven jeugdzorgmedewerkers en zeer betrokken beleidsmedewerkers. En belangrijker nog… we hebben stappen gezet! Zoals de oprichting van het WijkLeerCentrum in Wognum. Maar ik ben nog lang niet klaar.

Bijna 1 op de 10 jongeren tot 18 jaar in onze gemeente heeft extra zorg nodig. Dat vraagt om anders denken; kansen zien.

Zoals een uitgebreidere verbinding tussen onderwijs en jeugdhulp waarbij uitzonderingen, zoals een therapiehond in de klas, mogelijk zijn.

Ik wil bereiken dat kinderen en jongeren zo snel mogelijk én de juiste hulp krijgen. Daarom ben ik weer kandidaat voor de gemeenteraad.