Citytours Medemblik zoekt vrijwilligers voor het toeristentreintje

MEDEMBLIK – Bezoekers van Medemblik kunnen vanaf Pasen tot en met oktober in de weekenden en tijdens vakanties weer gebruik maken van de gratis Citytours Medemblik. Het treintje van twee wagens met ruimte voor totaal 22 personen vervoert zijn passagiers naar de musea en attracties van Medemblik.

Foto aangeleverd

De rit is milieuvriendelijk, want het treintje is elektrisch aangedreven. Onderweg vertellen vrijwillige gidsen enthousiast over het mooie en veelzijdige Medemblik en omgeving. Een prachtige manier om dit deel van West-Friesland te ontdekken!

Citytours

Op initiatief en de inzet van een aantal musea in Medemblik is de gratis pendeldienst elf jaar geleden van start gegaan. Op 5 juli 2013 was het zover: toen reed de Citytours zijn eerste ronde door Medemblik met achter het stuur de toenmalige wethouder Jan Louw Zwagerman.

De gratis pendeldienst biedt bezoekers de kans om op een relaxte manier de bezienswaardigheden van Medemblik en omgeving te verkennen en verhoogt daarmee de aantrekkelijkheid van de stad.

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers

De gastvriendelijke voorziening willen we graag in stand houden, maar zonder voldoende chauffeurs en gidsen is dit niet mogelijk. De rondritten duren zo’n drie kwartier. De route loopt vanaf het station Medemblik via het Bakkerijmuseum, Kasteel Radboud, Stoommachinemuseum, Oorlogsmuseum, Meelmolen De Herder en weer terug naar station Medemblik.

Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs en lijkt het u ook leuk om een middag (meer mag natuurlijk ook) met de Citytours te rijden, schroom dan niet en neem contact op met Monique van der Velden en vraag naar de mogelijkheden. 1966velden@gmail.com Contactgegevens: https://www.visitmedemblik.nl/onze-verhalen/citytours/