CDA, GemeenteBelangen, D66 gaan proberen nieuwe coalitie te vormen

MEDEMBLIK – De coalitieonderhandelingen werden vorige week in Medemblik stopgezet, omdat het recycletarief behouden voor Hart voor Medemblik niet bespreekbaar was. De partij wilde haar kiezers niet in de steek laten. CDA, GemeenteBelangen en D66 spraken vervolgens over hoe en of de coalitieonderhandelingen verder opgepakt kunnen worden. Inmiddels heeft een vierde partij zich gemeld.

Op basis van de verkiezingsprogramma’s en verslagen van informateur Erik Stegink is MORGEN! gevraagd om bij de drie partijen aan te sluiten. MORGEN! heeft na intern overleg besloten om constructief aan de gesprekken deel te nemen.

Deze week is Astrid Nienhuis gevraagd om het formatieproces met CDA, GemeenteBelangen, D66 en MORGEN! als formateur te begeleiden. Hierop reageerde ze positief en start zij zaterdag 28 mei met het eerste gesprek. Op donderdag 2 juni wordt de stand van zaken rondom deze formatie besproken in de gemeenteraad. De vier genoemde partijen gaan met vertrouwen de gesprekken tegemoet met als doel een sterk coalitieakkoord samen te stellen voor de inwoners van Medemblik.