Caroline Beelen van Bamboo Baby heeft de oplossing voor wegwerpluiers, wasbare luiers

ZWAAGDIJK – Caroline Beelen is al lange tijd bezig met wasbare luiers. Vooral om verschillende milieu gegronde redenen van wegwerpluiers. Nu gebruikt 5% wasbare luiers. Caroline promoot tot een verhoging van het gebruik van het aantal uitwasbare Bamboo luiers. Waar alle gemakken voor een baby aanwezig zijn. Zoals zij ons uitlegde in een vraaggesprek met ons.
Het verschilt per huishouden waarom men begint met het gebruik van wasbare luiers. De drie voornaamste redenen zijn het vermijden van chemicaliën aan de billen van je kindje, de lagere kosten en het milieu. Maar er zijn nog veel meer redenen, zegt Caroline Beelen.

  • Geen chemicaliën: Wegwerp luiers bevatten bepaalde stoffen (chemicaliën) waar het tere babyhuidje niet tegen kan. Bij wasbare luiers heb je niet te maken met chloor, plastic, kleurstoffen en parfum!
  • Kostenbesparend: Bij gebruik van wasbare luiers over de gehele luierperiode van je kindje bespaar je minstens EUR 500,- ten opzichte van wegwerp luiers. Gebruik je de luiers voor meerdere kindjes, dan loopt dit voordeel alleen maar verder op!
  • Milieubewust: Wasbare luiers zijn herbruikbaar en sparen de afvalberg en het milieu!
  • Zindelijkheid: Kindjes die wasbare luiers dragen zijn eerder zindelijk. Als ouder kun je er op een gegeven moment voor kiezen om je kindje te laten voelen dat ze nat worden als ze een plasje hebben gedaan, waardoor ze sneller leren dat een plasje een natte broek betekent!
  • Leuk!: Wasbare luiers zijn leuk! Er zijn heel veel printjes te verkrijgen, voor ieder zijn smaak zijn er meerdere te vinden. Wie wordt er niet blij van die vrolijke gekleurde luierkontjes?!
  • Volle vuilnisbakken: Geen volle vuilnisbakken meer met wasbare luiers! Je bespaart enorm veel afval. In sommige gemeenten betaal je ook voor het aantal kg aan huisvuil, wasbaar luieren scheelt daar dus ook direct in de kosten!
  • Sjouwen: Geen gesjouw meer met pakken wegwerp luiers iedere keer als je naar de supermarkt of drogist bent geweest!
  • Geur: Wasbare luiers stinken veel minder. Echt waar!
  • ‘Explosies’: Wasbare luiers houden explosies binnen de luier. Geen vieze bruine ruggetjes en hele verkleedpartijen meer! Omdat de absorptie van een wasbare luier ook nog eens kunt regelen, is doorlekken ook verleden tijd.

Meer weten over Bamboo Baby en de  uitwasbare luiers, kijk op https://www.bamboobaby.nl/