Weerbericht West-Friesland: veel bewolking en lokaal kans op wat motregen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het overal bewolkt en kan er in het noorden en oosten plaatselijk mist voorkomen. Heel lokaal valt eerst nog motregen. De maximumtemperatuur is ongeveer 8°C. In de loop van de avond kan er in opklaringen mogelijk weer mist ontstaan. De zuidwestelijke wind is zwak, langs de kust soms matig. Vanmiddag wordt de wind in de zuidelijke helft geleidelijk zuid.

Komende nacht komt er vooral in het noordwesten en noorden bewolking voor. Elders zijn er ook opklaringen waarin op steeds meer plaatsen mist kan ontstaan. In het midden en zuiden van het land gaat het waarschijnlijk licht vriezen. Daar waar het bewolkt is blijft de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. De wind is zuid tot zuidwest en zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig.
Maandagochtend zijn er in het noorden wolkenvelden, elders komt op veel plaatsen mist voor, die verkeersbelemmerend kan zijn. In de loop van de dag lost de mist op, maar lokaal kan de mist hardnekkig blijven. In het zuidoosten is er ook ruimte voor de zon. Het noorden houdt te maken met bewolking. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen de 4°C in gebieden waar de mist het laatst oplost en 8°C lokaal in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig, in het zuiden uit oostelijk richting, in het noorden uit zuid tot zuidwest. (Bron: KNMI)

Loading