Burgemeester sluit hennepschuur in Hauwert

HAUWERT – Op maandag 12 februari 2024 heeft burgemeester Michiel Pijl een schuur gesloten in Hauwert op grond van artikel 13b Opiumwet. In de schuur is eind december vorig jaar een grote hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 850 planten.

Lees ook: Politie doet inval woning Hauwert en ontdekt hennepplantage

De kwekerij was groot en professioneel, wat samen met het vermoeden van eerdere oogsten en de aanwezigheid van een persoon met een strafblad onder de Opiumwet, de noodzaak van de maatregel benadrukte. Volgens het Damoclesbeleid wordt de schuur waarin de kwekerij opereerde voor negen maanden gesloten vanwege de omvang ervan. Burgemeester Michiel Pijl benadrukt dat deze activiteiten niet alleen illegaal zijn maar ook een serieuze bedreiging vormen voor de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap. Hij onderstreept het belang van de strijd tegen criminaliteit en verzekert dat deze hoog op de agenda staat.

Ondermijning 

Ondermijnende criminelen maken misbruik van de structuren, regels en faciliteiten uit de legale wereld ten behoeve van criminele activiteiten. Soms gaat dit gepaard met intimidatie of geweld. Hierdoor vervagen normen, wordt de rechtstaat aangetast en neemt de veiligheid en leefbaarheid af. De gemeente wil samen met haar partners ondermijnende criminaliteit tegen gaan. Een van de instrumenten die hiervoor ingezet worden zijn integrale controles. Regelmatig voert de gemeente en haar partners controles uit bij bedrijven en panden in de gemeente Medemblik.  Deze controles hebben een preventieve werking en helpen bij bewustwording onder inwoners, huurder, verhuurders en ondernemers. 

Vreemd verhaal?  

Inwoners die een vermoeden hebben van ondermijning kunnen daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dan kan men via Meld Misdaad Anoniem een melding doen; telefonisch via 0800-7000 of via het online formulier te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.  Meld Misdaad Anoniem zorgt er vervolgens voor dat uw melding anoniem bij de juiste instantie terecht komt.   

Eén gedachte over “Burgemeester sluit hennepschuur in Hauwert

Reacties zijn gesloten.