Bruluitlaat, snelheden ver boven de limiet, inwoner uit Wieringerwerf mag tijdje wandelen

WIERINGERWERF – De politie kreeg donderdag een melding binnen dat in Wieringerwerf 2 automobilisten met een rotgang over de Terpstraat reden. Diverse getuigen maakten melding dat het op een straatrace leek en gaven 1 kenteken op van 1 van de straatracers.

Nu was de politie ondertussen ook op zoek naar de bestuurder van een auto met een uitlaat onder de auto die in de verre omgeving te horen was, deze wisten de dienders afgelopen vrijdagochtend staande te houden en bij het controleren van het kenteken van de auto bleek dit 1 van de straatracers te zijn geweest.

De bestuurder werd stevig aangesproken door de politie en kreeg een boete en kreeg direct ook een WOK-melding, (Wachten Op Keuren) voor zijn auto. De uitlaat van de auto moet weer helemaal in originele staat worden teruggebracht en dan bij de RDW aanbieden voor herkeuring.

De kosten van de herkeuring moet de eigenaar zelf betalen en mag ook niet in de autorijden voor de WOK-melding van de auto is afgehaald. Rij je wel in de auto met een WOK-melding dan krijg je een behoorlijke hoge boete en loop je de kans dat de auto in beslag wordt genomen.