Boze inwoner gemeente Medemblik lucht zijn hart over het afvaltarief

MEDEMBLIK – De brief die de boze inwoner van de gemeente Medemblik aan het college stuurt liegt er niet om en de briefschrijver wil zelfs dat de verantwoordelijke ambtenaar verantwoording gaat afleggen. De briefschrijver voelt zich danig in de maling genomen.

Het draait om de grijze container waarvan elke keer dat deze geleegd wordt de gebruiker 10 euro kost, dit is ingevoerd om de hoeveelheid restafval naar beneden te krijgen. De briefschrijver schrijft in de brief dat hij niet kan achterhalen of hij ooit door de gemeente of door HVC is geïnformeerd over deze nieuwe manier van afval inzamelen.

Bij toeval kwam ik er achter dat plotsklaps het ophalen van de grijze container met restafval per keer mij 10 euro zou gaan kosten,” schrijft de briefschrijver. De briefschrijver zegt dat hij op advies van een HVC medewerker zijn grijze container daarom slechts één keer per drie maanden moest laten legen. ‘Maar,’ schrijft de briefschrijver, ‘de hoeveelheid restafval blijft wel gelijk, enkel wordt het nu één keer per drie maanden opgehaald terwijl de vrachtwagens van HVC wel iedere keer hun rondjes rijden.’

Asociale burgers

De briefschrijver gaat verder in zijn brief aan het college door te stellen dat door deze maatregel meer en meer asociale inwoners van de gemeente Medemblik hun afval in de publieke ruimte dumpen wat uiteraard een veelvoud van de huidige kosten aan afval ophalen met zich meebrengt. De briefschrijver wil dan ook van de gemeente Medemblik een compleet overzicht van de zogenaamde behaalde kostenbesparing van deze onzinnige ophaalmethode. En wil daarom dan ook dat de verantwoordelijk ambtelijke functionaris zich moet verantwoorden.

De brief wordt vanwege privacyregels door de gemeente Medemblik geanonimiseerd