Boomplantdag Groote Vliet voor omwonenden en geïnteresseerden

ONDERDIJK – Het nieuwe bos in natuurgebied de Groote Vliet krijgt al behoorlijk wat vorm. De afgelopen weken zijn er door Staatsbosbeheer al duizenden boompjes en struiken geplant. Nu de coronamaatregelen weer zijn versoepeld, organiseert Staatsbosbeheer op zaterdag 19 februari een speciale boomplantdag voor omwonenden en geïnteresseerden.

Deze speciale boomplantdag voor omwonenden, betrokkenen en iedereen die het leuk vindt om zelf eens een boom te planten is op zaterdagmiddag 19 februari van 13.00 tot 16.00 uur.

Samenwerking
In de voorbereiding voor de aanleg van het nieuwe bos heeft Staatsbosbeheer twee bewonersbijeenkomsten georganiseerd om de werkwijze en plannen toe te lichten en om ideeën en wensen uit de omgeving op te halen. Op basis van alle gesprekken met de omgevingis er een definitief ontwerp gemaakt. In de planvorming werkte Staatsbosbeheer samen met de gemeente Medemblik. Nu de realisatie van het bos bijna afgerond is krijgen omwonenden en andere betrokkenen de gelegenheid om mee te helpen de laatste bomen te planten.

Aanmelden

Aanmelden voor de boomplantdag kan door een e-mail te sturen naar boswachter Mikal Folkertsma (m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl).