Beau Wagemaker start sponsorcampagne: ’topsport is duur’

HOOGKARSPEL/HOOGWOUD – Afgelopen weekend was het wedstrijd vrije weekend voor het marathonpeloton. Dit betekende dat ieder een goed trainingsblok kon inlassen. Beau heeft voor zichzelf een trainingskamp in de zon georganiseerd en is samen met Ria Schilder naar Gran Canaria gegaan. Er zijn door beide marathonschaatssters flink wat fietsuren gemaakt met totaal in 7 dagen 650km, 12.000 hoogtemeters wat neerkwam op 4 a 5 uur per dag in 1 á 2 trainingen op 1 dag.

Marathon op natuurijs?

Halverwege was het nog even spannend i.v.m. dat het in Nederland ging vriezen. Ieder hield nauwlettend het nieuws in de gaten en de temperaturen werden bekeken. Beau viel het op dat de verwachte temperaturen steeds iets hoger werden voorspeld en ook met mist. Uiteindelijk besloten ze om toch op Gran Canaria te blijven i.v.m. dat de kans steeds kleiner werd dat er een wedstrijd zou kunnen worden verreden op een natuurijs ijsbaantje. Dit bleek de juiste beslissing te zijn, want er kon inderdaad geen wedstrijd georganiseerd worden.

Beau Wagemaker: “Hopelijk komt moeder natuur nogmaals met een vorstperiode, maar dan langer en nog kouder 😉.”

Tekst gaat door onder de foto’s

Helaas kan je je brood met het marathonschaatsen niet verdienen.

Beau werkt daarom parttime bij HemZaden als kiemlaborant. Ze heeft veel basiskosten als materiaal, ijsuren, trainer, voeding, brandstof auto enz., maar daarnaast investeert ze ook veel in haar sport. Ze wil er graag nog meer uit gaan halen en heeft daarom o.a. een persoonlijke trainer die voor haar persoonlijke schema’s maakt en haar daarnaast op verschillende gebieden goed begeleidt/steunt. Ze organiseert zelf verschillende trainingskampen die ze ook zelf moet bekostigen.

Lees ook: Na Irene Schouten is Beau Wagemaker de Westfriese hoop bij het marathonschaatsen

Afgelopen zomer is ze een aantal weekenden naar Limburg geweest en 2x naar het buitenland naar de bergen en dus ook vorige week naar de bergen in de zon om zo nog beter te worden en extra stappen te kunnen maken.

Helaas is dat niet goedkoop en daarom heeft ze een campagne opgestart bij de Yvonne van Gennip Talent Fonds en zoekt ze sponsoren. Zou u haar willen steunen? U kunt een donatie doen op haar campagne: https://yvgtf.nl/talentboek/help-beau-dichter-naar-de-top

Tekst gaat door onder de foto’s

Heeft u een bedrijf en zou u haar willen steunen? Neem contact op via ons of Beau zelf (via bijv. Facebook/Instagram). Dan kan Beau u ook meer over zichzelf vertellen en kan er worden gekeken naar wat jullie voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Ook heeft ze een mooie brochure laten maken waarin ze meer over zichzelf verteld en over haar prestaties, deze kunt u hier downloaden.

Lees ook: Beau Wagemaker knap 6e in 5e Daikin Marathon Cup