Beau Wagemaker knap 6e in 5e Daikin Marathon Cup

HOOGKARSPEL – Afgelopen zaterdag 18 november stond het marathonpeloton aan de start in Haarlem voor de 5e Daikin Marathon Cup en nu Irene en Marijke er niet waren, waren er kansen voor andere rijdsters. Ondanks dat de 2 toppers van Zaanlander er niet waren werd er wel heel hard doorgereden. Constant waren er aanvallen, geen moment viel het stil.

Beau in de kopgroep

PGM Bakker stond met 3 rijdsters aan de start (Beau Wagemaker, Loesanne Van Der Geest en Luna Jonkers). Helaas kwam Luna vroegtijdig ten val. Beau en Loesanne konden zich goed handhaven in het peloton en eigenlijk bij elke kopgroep zat 1 van hen erbij. Met nog ongeveer 15 rondes te gaan ontstond er een kopgroep van 6 met Beau.

Tekst gaat door onder de foto

In de kopgroep werd niet goed samengewerkt. Vooral de 2 beste teams lieten het afweten met van Zaanlander Bente Kerkhoff en Merel Bosma van BDM BTZ deden geen enkele kopwerk. Maar door Beau en de andere bleef de kopgroep standhouden. Helaas zat Beau bij de sprint net niet goed in de bocht waardoor ze de aansluiting miste toen Bente de eindsprint inzette met nog 500m te gaan. Bente won de sprint en Beau werd knap 6e, Loesanne werd nog 3e van het peloton en pakte daarmee de 11e plaats.

“Dit geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden,” vertelde Beau Wagemaker na afloop. Volgende week staat in Hoorn de 6e cup wedstrijd op het programma.  Iedereen is van harte welkom om te komen kijken op zondag 26 november.  Om 14.30 starten de Topdivisie vrouwen gevolgd door de heren.  Entree is €10,-. Kinderen onder de 15 jaar mogen gratis naar binnen.

Foto’s: schaatsfoto.nl