Beau Wagemaker blikt terug op snel verreden marathon, gemiddeld 40km/u

WEST-FRIESLAND – Het marathonseizoen is ook weer voor Beau Wagemaker uit Hoogkarspel begonnen, na een spannend skate-seizoen worden de ogen nu vol gericht op het marathonseizoen en waar Beau Wagemaker altijd wel in de kopgroep te vinden is. Afgelopen zaterdag moest Beau samen met haar ploeggenoten van Team PGM Bakker vol aan de bak, want vanaf de start werd de wedstrijd hard gemaakt door Marijke Groenewoud en Irene Schouten.

Lees ook: Groenewoud en Schouten blijven marathonpeloton tergen

Beau vertelt tegen deze website dat zo’n eerste wedstrijd altijd extra spanning met zich meeneemt, hoe sta je ervoor en hoe staan de concurrenten ervoor. Beau: “De wedstrijd begon heel rustig, maar op een gegeven moment brak het los. Er ontstonden allerlei groepjes verdeeld over de baan. Uiteindelijk hadden alleen Irene en Marijke 1ronde voorsprong kunnen pakken.  Door de hoge snelheid had de helft van het peloton de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten. “

Tekst loopt door onder de foto

Beau moest nog even inkomen

In totaal reden 30 dames de wedstrijd uit waaronder Beau Wagemaker en haar ploeggenoten. Het peloton kreeg de bel met nog 5rondes te gaan en mocht sprinten voor plek 3. Beau: “Ik moest nog even inkomen, maar sprintte nog wel naar de 17e plek. Mijn ploeggenoten van team PGM Bakker werden 16e, 18e en 28e.”

Dat het snel ging blijkt dat de 80 ronden met een gemiddelde snelheid van meer dan 40 km/u werd verreden. Aankomende zaterdag moeten de dames weer aantreden voor de 2e cup wedstrijd in Utrecht.

Eén gedachte over “Beau Wagemaker blikt terug op snel verreden marathon, gemiddeld 40km/u

  1. Wacht maar als ze weer onder barre omstandigheden buiten op natuurijs gaan schaatsen in Scandinavië, dat zit ze weer vooraan

Reacties zijn gesloten.