Atelier-A deelnemer aan de landelijke atelierweekend

ABBEKERK – Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de negende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland zetten hun deuren open. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct kunst te kopen bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Atelier-A opent ook de deuren

Ook het in Abbekerk gevestigde Atelier-A zal haar deuren gaan openen voor het publiek. Atelier-A: het atelier van Ada is onder het dak van de monumentale stolpboerderij. De expositie is op de oude, authentieke dars beneden.

Ada de Haan heeft haar fysieke gesteldheid verbeeld na een intensieve, succesvolle borstkankerbehandeling(2016 – 2021) Het zijn levensgrote Ada’s geworden. Het is een intieme en persoonlijke kijk in textiele materialen. 

Locatie: dorpsstraat 89 1657AC Abbekerk