Andijker Pim Fransen pakt tweede plaats in loodzware editie van de Campionat Sabadell

ANDIJK – Bittere kou, sneeuw, omstandigheden waaronder dit jaar de Campionat Sabadell in Spanje werd verreden. Diverse Nederlanders stonden aan de start waaronder Andijker Pim Fransen rijdend voor WV West-Frisia.

Al direct uit het vertrek liet de jonge Lance Venema zich een aantal maal zien. Zijn ploegmaten schoven al snel in. Na een dertigtal kilometer leek Fransen in de juiste ontsnapping te zijn beland. Met zes renners reed hij weg in een afdaling. Het zevental zag het zeer uitgedunde peloton al snel weer terugkeren. Vervolgens nam Jim Kes het heft in handen. De Volendammer kreeg al snel gezelschap, waarna het duo tot anderhalve minuut van het nog zestig koppige peloton wegreed. Op de besneeuwde top van een volgende klim kreeg het duo vooraan gezelschap van een viertal, waarna even later nog zes renners met daarbij ploeggenoot Fransen aansloot. Hoewel nog een viertal met daarbij Aldert van der Veen trachtte over te steken, bleek de koers gelopen.

De twaalf vooraan bleven niet lang bijeen. Onder impuls van Fransen trok een viertal ten aanval. Het kwartet liep snel uit. Na de derde lange klim van de dag was het verschil al opgelopen tot één minuut. Nadat het verschil was gegroeid tot anderhalve minuut ontbrandde er een fraaie finale. Beurtelings bestookten de renners elkaar met aanvallen. Toch meldde het kwartet zich met z’n vieren in de finishstraat, waar Fransen enkel de Rus voor moest laten gaan. Fransen mocht tevens de prijs voor beste belofte in ontvangst nemen.

In het volledige uiteen geslagen veld passeerden zijn ploegmaten Kes en Van der Veen passeerden als zestiende en zeventiende de eindstreep. De collectief leverde tevens een derde plaats op in het ploegenklassement.(Bron: WV West-Frisia)

Eén gedachte over “Andijker Pim Fransen pakt tweede plaats in loodzware editie van de Campionat Sabadell

Reacties zijn gesloten.