Afzeggen High Performance Regatta geen financiële strop voor Medemblik

MEDEMBLIK – Het afzeggen van de High Performance Regatta in Medemblik door de organisatie van het evenement omdat er te weinig inschrijvingen zijn geweest heeft Medemblik geen financiële strop opgeleverd. Op vragen van de VVD Medemblik die opheldering wilde of het geld dat vanuit het topsportfonds aan de organisatie zou zijn betaald.

Maar, laat de gemeente Medemblik weten, ‘Team Medemblik geeft uitvoering aan de uitkeringen vanuit het topsportfonds. Dien ten gevolge vloeit het sponsorbedrag niet per definitie terug naar de gemeente. Overigens is er voor dit jaar geen uitkering gedaan. Binnenkort zitten de 3 partijen (organisatie, Team Medemblik en provincie) weer met elkaar om tafel om afspraken te maken voor volgend jaar. Uitstel is voor wat betreft de betrokken partijen zeker geen afstel.’

De High Performance Regatta moest de opvolger worden van de Delta Lloyd Regatta die na tientallen jaren zwichtte voor het grote geld dat Almere de organisatie aanbood om naar Almere te komen. Ondanks dat het zeilwater voor de kust van Medemblik en Andijk vele malen geschikter is voor de sporters kreeg het geld voorrang voor sportiviteit. Jaarlijks kwamen vele duizenden watersporters en hun aanhang naar Medemblik en Andijk om een week lang op het allerhoogste niveau te zeilen.