Advies OMT nog strenger dan gedacht, bijna alles moet om 5 uur dicht

WEST-FRIESLAND – Dicht om 5 uur ’s middags en weer open om 5 uur ’s ochtends, dat is het advies van het OMT aan het kabinet om zo de explosieve groei van het aantal besmettingen in te dammen. Maar eenstemmig is het advies niet, binnen het OMT. is er een scheuring zichtbaar tussen het deel dat nog strengere maatregelen wil en het kamp dat juist niet zover wil gaan.
Als het aan het OMT. ligt gaan de niet essentiële winkels dicht maar ook de horeca, kappers, theaters, musea, kledingzaken, meubelzaken, dierentuinen en bioscopen.
Was er eerst nog sprake dat vanaf aanstaande maandag de basis- en middelbare scholen de deuren dicht moeten houden, nu gaat het er toch meer en meer op lijken dat het kabinet vrijdagavond voor de duur van twee weken een veel strengere lockdown gaat aankondigen.
Het kabinet zal vrijdag vooral vergaderen over het wel of niet sluiten van de basis- en middelbare scholen in Nederland, de plek waar de meeste besmettingen plaatsvinden en waar bij al veel scholen in het land klassen of zelfs scholen zijn gesloten vanwege de hoeveelheid besmettingen.  Op dit moment liggen er ruim 530 patiënten op de intensive cares in Nederland en ruim 2000 coronapatiënten op de corona afdelingen. Verreweg de meeste patiënten zijn niet gevaccineerd tegen het coronavirus waaronder een deel jongeren zijn van tussen de 10 en 18 jaar