7500 bezoekers voor de legotentoonstelling in het Museum van de 20e eeuw

HOORN ā€“ In het Museum van de 20e Eeuw kijken ze tevreden terug op twee drukke weken Herfstvakantie. Maar liefst 7474 bezoekers passeerden de kassa in de oude gevangenis op het Oostereiland. De medewerkers hadden hun handen vol maar kregen dankbare reacties van de bezoekers te horen. Sinds de start van de LEGO-tentoonstelling op 17 december 2022 ontving men bijna 95.000 bezoekers.

Met meer dan 500 bezoekers gemiddeld per dag kijkt directeur Hans Stuijfbergen terug op een mooie Herfstvakantie: ā€œDit was precies goed, lekker bedrijvig maar niet te druk. Tijdens de Kerstvakantie hadden we ook wel eens rond de 1000 bezoekers per dag maar dat is voor onze medewerkers en gasten net te veel. We zijn overigens heel trots op onze veelal vrijwillige medewerkers die hard hebben gewerkt en blij dat we mooie reacties en recensies krijgen van bezoekers.ā€

LEGO-museum

Eind vorig jaar kon het Hoornse museum een gigantische LEGO collectie overnemen en dit een plek geven in drie zalen. De historie van het 90 jaar jonge bedrijf wordt er getoond maar er zijn ook veel interactieve elementen zoals dioramaā€™s met rijdende treinen, draaiende kermisattracties en vliegende Star Wars-ruimteschepen. Ook kan er met duizenden steentjes LEGO en DUPLO gebouwd worden. De mooiste bouwwerken van bezoekers worden tijdelijk ook in vitrines getoond.

Volle busjes naar parkeerterrein

Sinds ruim een jaar rijdt het populaire museum met een elektrisch busje tussen gratis parkeerterrein De Nieuwe Wal en het Oostereiland. Parkeren bij het museum is namelijk alleen mogelijk met een Invalide Parkeerkaart. De gratis pendeldienst is een groot succes: 20.500 personen zijn inmiddels vervoerd. Op verzoek rijdt het busje ook naar het station of Visserseiland. Tijdens de Herfstvakantie werd ook veel gebruik gemaakt van het museumbusje.

Wegens succes verlengd

Omdat de reacties zo enthousiast zijn, men uit het hele land naar Hoorn komt Ć©n er dus veel belangstelling is, heeft het Museum van de 20e Eeuw besloten de LEGO-expositie te verlengen tot en met de Kerstvakantie, dus t/m 7 januari 2024.

Voor informatie: www.museumhoorn.nl

Foto: Museum van de 20e eeuw