52 sociale huurwoningen in nieuwe woonwijk Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik wil aan de zuidzijde van de kern Medemblik de woonwijk Molenblik realiseren, in samenwerking met BPD Gebiedsontwikkeling en Zeeman Real Estate. Hierbij is het de bedoeling een woonwijk te ontwikkelen met circa 220 woningen. In 2019 is een kaderstellende notitie met daarin de uitgangspunten voor de nieuwbouwwijk vastgesteld door de gemeenteraad. Deze uitgangspunten vormen de basis voor de verdere uitwerking van de wijk. De afgelopen jaren is een stedenbouwkundig plan gemaakt voor Molenblik.

52 sociale huurwoningen

Woningbouwvereniging De Woonschakel gaat in totaal 52 sociale huurwoningen bouwen in Molenblik. De woningen zullen volledig duurzaam worden gebouwd en krijgen daarom ook geen aansluiting op het aardgasnetwerk. De huizen zullen worden voorzien van zonnepanelen en warmtepompen.

De nieuwe woonwijk moet een waterrijke woonwijk worden met o.a. natuurlijke oevers en veel groen. Wanneer de werkzaamheden gaan beginnen is nog niet bekend.

Lees ook dossier: Molenblik

Eén gedachte over “52 sociale huurwoningen in nieuwe woonwijk Medemblik

  1. In 2019 is dit project van wethouder Andrea van Langen, incl deze sociale huur, al zo vastgelegd door onze gemeenteraad, nu lag het bestemmingsplanontwerp ter inzage en straks stelt de raad het vast. Zo lang moet dit allemaal duren…. Maar we bouwen door!

Reacties zijn gesloten.