Share

40 jarig Bakkerijmuseum viert feest: snoep zoeken, koekklappen en lolly maken

MEDEMBLIK – Het is 3 juli precies 40 jaar geleden dat Ans en Theo Spil op de zolder van het Weeshuis op 1 tafel een kleine expositie van historische bakkersspullen begonnen. Die startopstelling van het Bakkerijmuseum is opnieuw neergezet door dezelfde Ans en Theo in de grote zaal van het vernieuwde Bakkerijmuseum. Wat er in de 40 jaar daarna allemaal gerealiseerd is staat centraal in de overzichtsexpositie in diezelfde grote zaal.

Op 1 juli zullen eerst alle vrijwilligers er een blik op kunnen werpen terwijl met hen het jubileumweekend feestelijk zal worden gestart. Op 2 juli zal de het verbouwde museum even feestelijk worden heropend door gedeputeerde Ilse Zaal waarbij ook de vele ondersteunende fondsen en overheden aanwezig zijn.

Op 3 juli is een heel feestelijk programma voor de bezoekers. Vanaf 10 uur zijn er op 10 verschillende locaties 20 zakken snoek met in totaal 40 vrijkaartjes verstopt. Dat wordt dus direct na de koffie snoep zoeken in Medemblik! Als je niets kunt vinden is er gelukkig vanaf 11 uur voor alle bezoekende kinderen zelf je eigen lolly maken in het museum.

Iedereen krijgt bovendien 40% korting op de entree. Voor de bezoekers die de kinderleeftijd zijn ontgroeid is er gelukkig ook een activiteit; koekhakken of koekklappen. Dat is een oud kermisgebruik waarbij er in tweetallen werd gestreden om een taaitaaikoek in zo min mogelijk slagen door midden te hakken.

Totaal aantal keren gelezen: 33 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen