3 Kostbare punten voor VVW tegen Hugo Boys

WERVERSHOOF – De huldiging van Irene Schouten was voor de wedstrijd in de bestuurskamer  van VVW nog een gewild gesprek. Voor velen was het vrijdag een latertje geworden. VVW moest zondagmiddag winnen van het bijna onder aanstaande Hugo Boys uit Dijk en Waard, wilde zij nog aansluiting behouden met de top uit de derde klasse A West 1. Medemblik, SEW, VVs’46 en Westfriezen hadden 20 punten en VVW door de vele gelijke spelen 15 punten.

“Ja”, zei Yotti Papamelodias, “maar zij werkten niet echt mee. Zij speelde puur op de counter met lange ballen”. De achterhoede van VVW met aanvoerder Stefan Otsen aan het hoofd en sluitstuk Stan Vertelman hielden de boel goed dicht. “Geluk dwing je af”, vervolgde Yotti Papamelodias. Enkele jaren geleden nog trainer van Always Forward. Over weer slordigheden.

Zowel Hugo Boys als ook bij VVW. Toch hadden de VVW’ers pech. Een trio aan ingeschoten ballen werden gestopt weggeschoten en de derde van de voet van Rens Grooteman  van de doellijn gered door Boy Groen van Hugo Boys. Ook een bal op de paal buiten bereik van Kevin van Blaricum (Hugo- Boys) ingeschoten door Rob Neuvel trof geen doel. Aan de andere kant waren het Don van Sermondt en Bo Groen bedient door Bob de Wit die hun inzetten zagen gekeerd door doelman Vertelman van VVW. Ruststand 0-0.

Scheidsrechter Peter Steur, die onzichtbaar leidde, floot precies op tijd af. Na rust opnieuw slordigheden over en weer. Na bijna een uur spelen was het raak. In een kluwen van spelers was het Thijs Nugter, die nuchter bleef en de bal tegen de touwen schoot. 1-0. Daarna weer opnieuw heel rommelig en onvoorspelbaar. In de 84e minuut werd de bal cross gespeeld op Rens Grooteman die doelman Van Blaricum op zijn huid kreeg en alsnog de bal voorgaf. Het verlaten doel was voor Thijs Nugter een eitje…2-0.

Vlak voor tijd kwam Hugo Boys verrassend op 2-1 en werd het alsnog spannend. Scheidsrechter Steur liet maar liefst 7 minuten doorspelen en Hugo Boys kreeg zowaar nog een kans, maar Stan Vertelman geholpen door zijn achterhoede hielden het op 2-1.

Volgende week wacht Grasshoppers, die het weekend niet actie kwam tegen Always Forward.