Share

20 jaar natuurwerkdag in Venhuizen

VENHUIZEN – In Venhuizen werd zaterdag 6 november de deelname aan de landelijk Natuurwerkdag gevierd. Vrijwilligers in de buurt van het Padlandbos in Venhuizen doen al 20 jaar mee aan de Natuurwerkdag. Onder leiding van buurtbewoner Kees Wijnker en medewerkers van Landschap Noord-Holland hielpen zij mee met de jaarlijkse onderhoudsbeurt van het Padlandbos.

Viering jubileum

De Landelijke Natuurwerkdag werd voor de 20e keer georganiseerd, een jubileumjaar dus. Bewoners in de buurt van Het Padlandbos doen al vanaf het begin mee met deze activiteit om de natuur in hun buurt groen te houden. Ter ere van deze mijlpaal was wethouder Jeroen Broeders en de directeur van Landschap Noord-Holland aanwezig voor een feestelijk moment.

Handen uit de mouwen

Na het feestelijke moment ging een groep bewoners aan de slag om in het Padlandbos boompjes en struiken te verwijderen, takkenrillen te maken en wilgen te knotten. Ook op andere plekken in de gemeenten gingen de handen uit de mouwen voor de natuur.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl