16 jaar en de gedoodverfde opvolgster van Irene Schouten op de marathon. Sofia Schilder rijgt de ene na de andere zege aan elkaar

HOOGWOUD – ‘De jeugd heeft de toekomst’, deze spreuk gaat zeker op voor de 16-jarige Sofia Schilder. De schaatsster uit Hoogwoud heeft een abonnement op zeges bij de beloften jongeren en staat na 9 verreden marathons dan ook fier bovenaan.

Sofia Schilder schaatst voor Van Ramshorst Renault-formatie en komt uit bij de beloften dames/jongeren en hoe sterkt ze is blijkt wel uit de lijst van overwinningen, van de negen verreden marathons heeft ze er zes op haar naam gebracht bij de beloften jongeren en drie zeges bij de beloften dames.

De zege reeks begon al direct bij de start van het marathonseizoen in Amsterdam waar ronde 1 van de Marathon Cup op 22 oktober van start ging. De race wist zij te controleren en door goed van voren te zitten te winnen. Cup 5 werk ook een prooi voor de schaatsster uit Hoogwoud en werd ook nog even tweede bij de beloften dames.

Cup zeven werd een dubbelslag voor Sofia Schilder, de winst werd bij niet alleen bij de beloften jongeren gepakt maar ook bij de beloften dames werd prooi voor de 16-jarige scholiere, en dat smaakte naar meer. Ronde 8 in Utrecht werd ook een dubbelslag voor Schilder om de trilogie in Breda een krans te geven door ook daar de dubbel te pakken in Cup 9.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Schilder ruim voor de rest van het veld de tussenstand aanvoert, dit ondanks dat ze op 3 marathons geen resultaat boekte. Met 152,3 punten leidt ze de tussenklassement voor Yvonne Nauta op plaats 2 met 127.1 punten en Eline van Voorden op plaats 3 met 80.1 punten.

Schaatsen.nl interviewde Sofia Schilder na haar gewonnen race in Deventer.

.