15 jaar topsport bedrijven, alles aan de kant schuiven voor je sport.

WERVERSHOOF – “Na vijftien jaar topsport heb ik besloten te stoppen met schaatsen. Na een carrière met onwijs veel mooie hoogtepunten, sluit ik mijn jaren op het ijs af,” schrijft Irene Schouten in haar afscheidsbericht. “Na mijn succesvolle Olympische Spelen en vele wereldtitels kan ik terugkijken op een supermooie en geslaagde carrière. Ik heb bereikt wat ik wilde. Alleen het winnen van de Elfstedentocht ontbreekt nog op mijn lijst.

Irene Schouten schrijft dat na het Olympisch jaar zij zich realiseerde dat het lastig zou gaan worden om zich weer vier jaar lang te committeren voor de volgende Olympische Spelen. “Ik heb toen besloten om het per jaar te bekijken. Afgelopen weekend liet zien dat ik in topvorm ben en dat ik nog steeds geniet van de wedstrijden. Ik voel me sterk en schaatste afgelopen dagen zelfs mijn snelste rondes ooit. Maar ik realiseer me ook dat er een leven is naast de topsport. Daar kijk ik ook echt naar uit.

Goed nagedacht

De afgelopen tijd heeft Irene aangegrepen om eens goed na te gaan denken over haar toekomst en besloot dat dit haar laatste seizoen zou gaan worden. Wat ze na dit seizoen gaat doen weet de 31-jarige Schouten nog niet, maar ze blijft wel aan de ploeg verbonden.

Voor nu gaat ze vooral genieten van alle fantastische overwinningen en bedankt al haar sponsoren als Team Albert Heijn Zaanlander en natuurlijk haar coaches Arjan Samplonius en Jillert Anema en natuurlijk tot al haar fans die haar door dik en dun hebben gesteund al die jaren, ook in tijden dat het wat minder ging. ‘Want‘ zegt Irene, ‘zonder al deze mensen en partijen is topsport op topniveau in Nederland niet mogelijk

De carrière van Irene Schouten staat bol van de overwinningen, op de skeelers, op de marathons, op de langebaan maar ook sinds 2023 bij het wielrennen waar ze afgelopen zomer een overstapje naar maakte.