128 gegadigden voor 80 nieuwbouwwoningen Andijk

ANDIJK – Dat er veel vraag is naar (sociale)koopwoningen in de gemeente Medemblik is wel duidelijk na de digitale bijeenkomst over de bouw van 80 nieuwbouwwoningen op het terrein van voormalig voetbalvereniging Asonia in Andijk.
Projectontwikkelaar Nero Zero gaat samen met bouwbedrijf de Toekomst en Woningstichting het Grootslag de woningen bouwen, en dan vooral sociale huur- en koopwoningen.
Directeur Kröger van Het Grootslag vertelde dinsdagavond dat het ook heel erg nodig is dat er woningen in deze sector worden gebouwd. In Andijk reageren al snel 2 tot 300 mensen op een vrijgekomen sociale huurwoning. Voor Kröger staat 1 ding vast, Andijk heeft meer dan genoeg vrijstaande huizen en dat het nu tijd wordt om wooneenheden te gaan bouwen waar ouderen, alleenstaanden en starters een plaats kunnen vinden.
De woningen op het Asoniaterrein worden aardgasvrij gebouwd en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Maurice Ory van projectontwikkelaar Nero Zero vertelde dinsdagavond dat in de woningen alles aan wordt gedaan om zo energiezuinig mogelijk te kunnen wonen. Behalve zonnepanelen en de warmtepomp zal er ook een geluidloze en energiezuinige afzuiginstallatie komen.