Zwemvierdaagse Abbekerk start vandaag, vier dagen

spetter

ABBEKERK – In zwembad De Spetter in Abbekerk start vandaag de zwemvierdaagse en die duurt tot en met vrijdag 30 juni . Deelnemers doen op eigen niveau mee en ontvangen na vier dagen zwemmen de Nationale Zwem4daagse medaille.

Zwemmen kan elke dag tussen 15.30 en 17.00 uur en tussen 18.30 en 20.00 uur. Deelnemers zwemmen in vier dagen 1.000 of 2.000 meter. Kinderen tot 9 jaar zwemmen tien banen per dag. Deelnemers van 10 jaar en ouder zwemmen twintig banen per dag. Inschrijven kan via www.zwembaddespetter.nl. Deelnemen kost 8 euro en een geldig toegangsbewijs.

Duurzaam zwembad zorgt voor 75% besparing op het gasverbruik

Het zwembad is overgeschakeld op een duurzame energievoorziening en is zo’n anderhalve maand open. Met een installatie van 94 zonnepanelen en 3 zware warmtepompen leverde dat op jaarbasis een besparing op van 75% gasverbruik.

Penningmeester Jerre Veltman: “Met de gasprijzen van afgelopen winter berekenden we als bestuur dat we het zwembad financieel nog maar één seizoen konden open houden. Er moest snel actie worden ondernomen. Gelukkig hadden we al langer plannen klaarliggen voor verduurzaming.

Verschillende subsidieverstrekkers werden benaderd en er werd een groene financiering geregeld bij lokale geldschieters. Onder leiding van projectleider verduurzaming Ger van Haren werd gestart met de uitvoering. Het werd een samenwerking tussen vele vrijwilligers en een aantal professionele partijen. Half april konden de warmtepompen worden ingeschakeld waarbij de noodzakelijke elektriciteit grotendeels wordt opgewekt door de eigen zonnepanelen.

Loading