Zwakke start kost Strandvogels de zege tegen KGB, Bryan Broedersz pakt punt voor de ploeg uit Onderdijk

ONDERDIJK – Net als vorige week heeft Strandvogels met 2-2 gelijk gespeeld. Waar vorige week tegen De Valken iedereen daar wel vrede mee had, was dat deze week tegen KGB bepaald niet het geval. Want als je als koploper speelt tegen een ploeg die pas één punt heeft, dan kunnen alleen drie punten voor tevredenheid zorgen. Die kwamen er niet en dat had Strandvogels aan zichzelf te wijten.

Op de foto: Al na een paar minuten moest Sven Immen voor de 2e keer aftrappen nadat KGB de score geopend had. Tekst en foto: v.v. Strandvogels.

Er was nog geen minuut gespeeld of er verscheen al een speler van KGB alleen voor keeper Edwin Hoogland. Die redde zijn ploeg, maar dit had toch een signaal moeten zijn dat het scherper moest. Maar daar bleek niets van want nog geen minuut later opende KGB de score wel en dat gebeurde op exact dezelfde manier als kort daarvoor. Steekpass door het centrum, speler van KGB er door en in de 1-tegen-1, nu wel succesvol.

De spelers van Strandvogels leken na twee waarschuwingen binnen een minuut nu ook in de gaten te hebben dat de wedstrijd was begonnen. De ploeg had veelvuldig balbezit, maar dat kwam ook omdat KGB dat wel prima vond. De ploeg uit Bovenkarspel voetbalde naar z’n mogelijkheden en dat betekende terug laten zakken tot de middenlijn en daar pas druk gaan zetten.

En als de bal veroverd was, dan zo snel mogelijk de bal diep in de hoop van daaruit te scoren. Strandvogels was duidelijk de betere ploeg, maar dat betekent nog niet dat je dan ook zomaar wint. Kansen kwamen er ook wel maar of het vizier stond niet op scherp of de keeper van KGB bracht redding, want ook hij was een zeer hinderlijke barrière. Bij Strandvogels zat het bovendien verdedigend nog lang niet altijd goed in elkaar en zo’n vijf minuten voor rust profiteerde KGB daar nog een keer van.

Daar zit je dan als koploper in de kleedkamer, 0-2 achter. Het enige wat je dan kunt doen is jezelf opladen en je uiterste best doen je fouten uit de eerste helft alsnog rechtzetten. In de tweede helft was er aanvallend van KGB weinig meer te duchten. Maar verdedigend had de ploeg uit Bovenkarspel de zaakjes aardig voor elkaar.

En anders was er altijd nog de keeper of het aluminium. In de 62e minuut was Strandvogels dan eindelijk succesvol, het was aanvoerder Bryan Broedersz die zijn ploeg bij de hand nam. Met een schitterend geplaatst schot liet hij de keeper kansloos. En twee minuten later herhaalde hij dit kunststukje door van buiten het strafschopgebied weer genadeloos precies uit te halen.

De schade uit de eerste helft was dus hersteld, maar een puntje was uiteraard niet voldoende. Maar het bleek maar weer eens dat het verdomd lastig is een wedstrijd naar je hand te zetten die je zo slecht begonnen bent. Er kwamen zeker kansen, maar ook werd heel vaak knullig balverlies geleden of was bijvoorbeeld de eindpass niet nauwkeurig genoeg. En ook het geluk heb je op dat soort momenten meestal niet. Zo trof Bryan Broedersz na een vrije trap de lat.

Die pech had Bram Koomen ook toen hij de bal geweldig in één keer op zijn schoen nam. De keeper heeft de bal waarschijnlijk nooit gezien, maar deze ging via de onderkant van de lat het veld weer in. Scheidsrechter Dop besliste dat de bal de doellijn niet gepasseerd was. En die bal ging deze middag de doellijn ook niet meer passeren, Strandvogels bleef hangen op 2-2.

En verloor vlak voor tijd ook nog de ingevallen Tom Bakker die met twee keer geel voortijdig naar de kant moest. Eindelijk was het eens een keer mooi weer, maar de zon scheen vandaag bepaald niet voor Strandvogels.

Wat dat betreft komt de vrije zondag van komende week misschien wel goed uit. Dan kan iedereen rustig bij zichzelf te rade gaan waarom het vandaag mis ging. En belangrijker nog, hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Een tip van mijn kant; onderschat geen enkele tegenstander en overschat jezelf niet. Als we daar al eens mee beginnen, dan heb ik er wel vertrouwen in dat we dit seizoen nog mooie dingen gaan zien van de Vogels.