Zaalvoetballers Nieuweboer delven onderspit tegen DWOW

WERVERSHOOF – Voor de wedstrijd in Wieringenwerf konden de geblesseerde spelers Joris Schouten, Nick Kuin, Jorren Grooteman en Raymon Koning  vervangen worden door de wederom beschikbare Mark Zwagerman en Thijs Schouten. Verder werd het team aangevuld met Joost Kolenberg, Koen Bakker en Jan Jong. Na het verlies in de vorige wedstrijd is de promodoelstelling los gelaten.

Nieuweboer begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de beginfase al een paar goede mogelijkheden. In de slotfase van de 1e helft controleerde Joost Kolenberg een mooie stiftbal van Mark Zwagerman op zijn borst en scoorde met een schot onder de lat. Een minuut later een vergelijkbare actie vanaf de andere kant van het veld en bracht Kolenberg de voorsprong op 0-2. In de laatste minuut bracht DWOW de achterstand terug, voordat Thijs Schouten een fout in de verdediging bij DWOW doeltreffend afrondde.

In de 2e  helft zakte het spelpeil van Nieuweboer en vanuit 2 mogelijkheden min of meer aangereikt door Nieuweboer kwam DWOW op gelijke hoogte. In de laatste minuut had Nieuweboer een overtal, maar kwam niet tot scoren. Over de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Eerder in de week speelde Nieuweboer VR1 op en tegen Texel en behaalde een mooie en terechte 1-4 overwinning en staat nu op een goede 2e plaats in de 1e klasse.

Komende week speelt Nieuweboer VR1 op woensdag om 20.30 in de Olympiahal tegen RTC en vrijdag spelen Nieuweboer H1 om 20.50 tegen Zeemacht en Nieuweboer H2 om 19.55 tegen LZVV/Sport in Sporthal de Dars