Zaak omtrent gewelddadige diefstal in Medemblik sleept voort

MEDEMBLIK – De strafzaak tegen de 19-jarige David T. uit Medemblik is voorlopig nog niet voorbij. T. wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht dat hij op 28 maart een gewelddadige diefstal zou hebben gepleegd in Medemblik waarbij een telefoon en sleutelbos zouden zijn buitgemaakt. Maandag werd de behandeling van de zaak door de politierechter in Haarlem voor een tweede keer aangehouden. Aanleiding daartoe was de afwezigheid van een getuige die op zitting moest worden gehoord.

Een vriend van T. die ook over de aanloop van het incident moest getuigen, was wel aanwezig tijdens de zitting. Hij verklaarde dat hij telefonisch was benaderd door zijn vriend omdat hij in een ruzie terecht was gekomen. De man besloot T. daarom in Medemblik op te zoeken, en zag naar eigen zeggen hoe zijn vriend werd aangevallen. De officier van justitie leek duidelijk haar twijfels bij deze verklaring te hebben, en zei daarom ook weinig behoefte te hebben om nog een getuige te horen over het incident. Maar het verzoek van de verdediging om de twee getuigen allebei te horen was eerder al toegewezen door de rechter, dus advocaat Terlingen hield voet bij stuk.

De officier van justitie zei echter een oproep te hebben gestuurd naar het adres van de getuige dat de verdediging had doorgegeven. Maar advocaat Terlingen verweet het OM dat dit adres niet is geverifieerd. Daardoor bleef het de advocaat onduidelijk of de getuige de oproep voor de rechtszaak ook daadwerkelijk heeft ontvangen.

De behandeling van de strafzaak staat nu gepland op 6 januari. Daarvoor is de afwezige getuige nu opgeroepen met een dagvaarding, zodat hij niet weer met zijn afwezigheid het proces kan vertragen.