Woningbouw Simon Koopmanstraat 161 Wervershoof nog steeds onduidelijk

WERVERSHOOF – In mei 2019 kreeg de initiatiefnemer van het plan om op het perceel Simon Koopmanstraat 161 woningbouw te gaan plegen slecht nieuws. Uit het Stedenbouwkundig rapport bleek dat de breedte van het perceel te klein, 10 meter, is om een woning te kunnen bouwen.

De gemeente Medemblik had in een eerder stadium laten weten dat er geen medewerking aan de bouwplannen zal worden verleend als deze niet past binnen de beleidsregels inbreiding- en herstructureringslocaties. In eerdere gevallen heeft de gemeente al principeverzoeken afgewezen.

Ondanks dat het perceel valt in het Bestemmingsplan Dorpskernen III en bestemming wonen heeft is op dit perceel geen bouwvak aanwezig zodat op grond van het Bestemmingsplan op dit perceel de bouw van een woning is uitgesloten.

De VVD-fractie stelde afgelopen maart hier vragen over aan het huidige college over o.a. hoe nu de stand van zaken is. De gemeente Medemblik liet hierop weten dat in het laatste contact dat de gemeente heeft gehad met de initiatiefnemer bleek dat er nog bekeken moest worden of het plan een ruimtelijke verbetering is.





















Nieuws Redactie

Wij zoeken correspondenten in de gemeente Medemblik, interesse? mail naar redactiemedemblikpraat@gmail.com De redactie van Medemblik Praat probeert zo foutloos mogelijk berichten te plaatsen, maar de redactie is geen robot en kan dus fouten maken. Ziet u een fout, mail dan even naar redactie@medemblikpraat.nl Heeft u iets te melden, mail naar redactie@medemblikpraat.nl Voor adverteren op de website mailt u naar info@hbpmedia.nl.

https://medemblikpraat.nl

5 gedachten over “Woningbouw Simon Koopmanstraat 161 Wervershoof nog steeds onduidelijk

  1. Tje ik dacht dat daar een ontsluiting weg voor de westrand zou komen
    Maar dat zal ook wel op bezwaar stuiten
    Dan blijft het toch gewoon de gemeentelijke pest strook of zo

  2. Kijken hoe het wel kan zegt de VVD. Afweging was vroeger altijd: het mag geen verslechtering zijn en liefst een verbetering. Dat laatste is al een jaar of 2 geleden geschrapt. Het hoeft dus geen verbetering meer te zijn om vergunning te verlenen.

  3. Jan, lees dit even:
    Directe buren van de locatie hebben in een eerder stadium al protest aangetekend tegen de plannen om er een woning op te bouwen. 1 van de buren is bang voor verzakking van zijn perceel door de komst van een kelderbak van 6 bij 15 meter maar ook verwacht de buurman een flinke aanslag op zijn privacy doordat de woning ca. 7 tot 8 meter achter zijn woning reikt en de woning erg hoog wordt en boven de woningen in de directe omgeving zal uitsteken. De buren hebben direct aangegeven mochten de plannen doorgaan zij met een verzoek om planschade zullen komen.
    Te smal

    Uit het Stedenbouwkundig rapport blijkt dat de breedte van het perceel te klein, 10 meter, is om een woning te kunnen bouwen. De gemeente Medemblik heeft in een eerder stadium laten weten dat er geen medewerking aan de bouwplannen zal worden verleend als deze niet past binnen de beleidsregels inbreiding- en herstructureringslocaties. In eerdere gevallen heeft de gemeente al principeverzoeken afgewezen. Ondanks dat het perceel valt in het Bestemmingsplan Dorpskernen III en bestemming wonen heeft is op dit perceel geen bouwvak aanwezig zodat op grond van het Bestemmingsplan op dit perceel de bouw van een woning is uitgesloten.

    Het rapport heeft ook een duidelijk conclusie genomen voor dit perceel, ‘geen medewerking’. Het rapport zegt dat opvulling met een nieuwe woning niet zal leiden tot een verbetering van de stedenbouwkundige kwaliteit, in tegendeel, de kavel is zo smal dat er op deze plek bij invulling sprake zal zijn van discontinuïteit en daarmee een dissonant in de bebouwingspatroon. Tegelijk kan gesteld worden dat de smalle open groene kavel bijdraagt aan de markering van een kenmerkende rooilijnwisseling van smalle voorerven in het zuidelijke deel van het lint naar een royale afstand tot weg in het noordelijke deel.

  4. Ja dat is mij bekend hoor. Maar het verhaal “geen verbetering” is geen eis of wens meer. Het gaat nu alleen nog om “geen verslechtering”. En planschade: zo’n verzoek is mogelijk maar dat is geen reden om geen medewerking te geven, de gemeente (lees gemeenschap) draait niet zelf voor die kosten op maar de initiatiefnemer krijgt de rekening doorgeschoven.

  5. Jan, hoe zie jij het voor je, een huis van max 3 meter breed, buren die tot aan de RvS gaan procederen om het tegen te houden en als die ongelijk krijgen de rest van je woonbaar leven daar met twee buren ruzie hebben.. Er heeft daar nooit een woning gestaan, en soms kan het ook niet om ergens een woning te bouwen.

Reacties zijn gesloten.