Willemsen – De Koning zal vanaf 1 augustus 2023 het vervoer van De Regiotaxi Westfriesland verzorgen

WEST-FRIESLAND – Afgelopen maandag werd de nieuwe samenwerkingsperiode voor het doelgroepenvervoer feestelijk ingeluid. Willemsen – De Koning zal vanaf 1 augustus 2023 het vervoer van De Regiotaxi Westfriesland verzorgen. Het leerlingenvervoer en het vervoer voor WerkSaam zal ook de komende 5 jaar worden uitgevoerd. Dit wordt weer verzorgd door De Vier Gewesten.  

Wat is doelgroepenvervoer

Het doelgroepenvervoer is voor inwoners van de zeven Westfriese gemeenten met een beperking. Het bestaat uit vervoer dat elke dag min of meer hetzelfde is. Dat is routegebonden en vervoer dat elke dag anders is (vraagafhankelijk). Het routegebonden vervoer bestaat uit leerlingen- en jeugdwetvervoer en vervoer van werknemers van WerkSaam. Vraagafhankelijk vervoer is voor volwassen inwoners die op basis van de Wmo in aanmerking komen voor een pas voor de Regiotaxi. Voor beide typen vervoer is een aanbestedingsprocedure doorlopen. 

Route gebonden vervoer

De Vier Gewesten heeft de aanbesteding van het route gebonden vervoer gewonnen. Zij werken samen met Taxi Kaijer, Taxi Tromp en Taxicentrale Westfriesland. Zij zijn ook de huidige vervoerders en zullen het vervoer de komende vijf jaar voortzetten. Ook blijven ze in opdracht van WerkSaam het medewerkersvervoer uitvoeren. WerkSaam sluit hiervoor een eigen overeenkomst af met De Vier Gewesten. Nieuw aan deze overeenkomsten is dat nu ook de regie en planning op wordt genomen. Dat werd voorheen door de gemeente Hoorn gedaan.

Regiotaxi

De zeven Westfriese gemeenten zijn blij met de nieuwe samenwerking. Beide vervoerders zullen de inwoners die weer met veel enthousiasme van en naar hun bestemming brengen.

Op de foto staan van rechts naar links: Bjorn van de Weem, De Vier Gewesten, directeur Wim Hoogervorst, wethouder Enkhuizen Martien Krijger, wethouder Stedebroec Karin Hakhoff, wethouder Hoorn René Assendelft, wethouder Hoorn Gerben Gringhuis, wethouder Medemblik Tobias Los, groepsdirecteur Willemsen-de Koning, Marian van Kampen, wethouder Koggenland Anja Witte, manager planning en control, WerkSaam Simone Visser-Botman, wethouder Drechterland Robert Tesselaar, wethouder Opmeer