Wethouder Nijsingh
Foto: Peter Koomen

Wethouder Nijsingh doet bakkie in Valbrug, bewoners blij verrast

MEDEMBLIK – Vorige week donderdag brachten Yannick Nijsingh (Wethouder Sociaal domein) en Jan Leunis de Beij (Directeur van de Omring) op verzoek van de bewoners een bezoek aan locatie de Valbrug. Een aantal bewoners leek het nuttig en leuk om de wethouder te vragen een kijkje te komen nemen bij Valbrug. Een locatie waar ouderen met (lichte) ondersteuning wonen.

Wethouder zegt goede zorg belangrijk te vinden

Tekst gaat verder onder de foto

De wethouder begon het bezoek met een gesprek waarbij medewerkers van de Omring vertelde over de locatie en de zorg die wordt aangeboden. Wijkverpleegkundigen zijn enthousiast over hoe ouderen hier wonen en met elkaar samen leven. Er wordt naar elkaar omgekeken en de hele week worden er door een grote groep vrijwilligers activiteiten georganiseerd. ‘Goede medische zorg is belangrijk maar nog belangrijker vind ik het welzijn van ouderen. Dat ouderen zich veilig voelen, een leuke dag invulling hebben en zich gezekerd voelen door fijne mensen om zich heen, daar gaat het om. Als ouderen – net als elke andere groep – zich gelukkig voelen zie je dat de fysieke gezondheid verbetert.’’ Aldus wethouder Nijsingh.

Vervolgens sloten de wethouder en de directeur aan bij het wekelijkse koffiemoment. Inwoners stelde verschillende vragen over het beleid van de gemeente en vertelde over hoe ze het vinden om in Valbrug te wonen. De wethouder was onder de indruk van de samenhorigheid op de locatie, ‘deze woonvorm is een voorbeeld van waar we naartoe moeten om de ouderenzorg kwalitatief goed te houden richting de toekomst’.

Loading

1 reactie

  1. Amelie schreef:

    Oma vond het een eer dat de wethouder op bezoek kwam.