Wethouder Broeders in hoger beroep om Stadhuis (video)

MEDEMBLIK – Dat bleek tijdens de commissievergadering van afgelopen maandagavond. Op vragen van Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik of het o.a. niet beter was om een mediator in te schakelen om uit de impasse met de projectontwikkelaar te komen omdat het Stadhuis anders nog 2 tot 3 jaar leegstaat antwoordde Broeders dat een hoger beroep op een kort geding gelukkig geen jaar gaat duren maar hooguit 2 maanden. Een bodemprocedure, wat een andere optie is, duurt wel langer dan een jaar.

Wethouder Jeroen Broeders liet tijdens de commissievergadering ook duidelijk weten dat hij in juni 2023 weer eens contact had opgenomen met de projectontwikkelaar over hoe het project er voorstond omdat in april 2024 alles klaar had moeten zijn, of zoals hij in zijn eigen bewoording vertelde, ‘er is nog geen ruk gedaan.’

Volgens de projectontwikkelaar was het plan waarmee zij de prijsvraag wonnen niet haalbaar en dat zij graag de plannen wilden gaan aanpassen. Maar hier ging Broeders voorliggen want contract is contract omdat hij anders de andere partijen die hebben meegedongen naar het Stadhuis ook weer de kans moest gaan geven om opnieuw plannen in te dienen en dan zijn we nog zeker 6 jaar verder.

Broeders besloot daarom na de uitspraak van de rechter om de juristen van de gemeente Medemblik opdracht te geven om hoger beroep aan te tekenen, dit beroep zal ergens medio augustus gaan plaatsvinden.

Hieronder ziet u de reactie van wethouder Broeders op de vragen van Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik