WerkSaam wordt Global Goals regio voor Westfriesland 

WerkSaam is vanaf 24 september officieel Global Goals regio voor Westfriesland. Dat betekent dat we namens de 7 Westfriese gemeenten zijn aangesloten op het programma Gemeenten4GlobalGoals van VNG International.  

Global Goals: duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit 

De Verenigde Naties hebben de Global Goals – duurzame ontwikkeldoelen – opgesteld. Alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties hebben hier op 25 september 2015 voor getekend. Zij maken zich hard om bij te dragen aan 17 mondiale doelen die bijdragen aan duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. Als iedereen daaraan werkt, dragen we er met elkaar aan bij om van de wereld een betere plek te maken. 

De vlag gaat uit  

In het hele land, en dus ook bij WerkSaam, wordt op vrijdag 24 september de vlag gehesen. Dit vanwege de ‘verjaardag’ van de Global Goals op 25 september: de dag waarop de duurzame ontwikkelingsdoelen zijn aangenomen door de Verenigde Naties. Omdat de 25e dit jaar in het weekend valt, zijn alle activiteiten een dag eerder.  

WerkSaam en Global Goals 

WerkSaam vindt het belangrijk om, als uitvoerder van de Participatiewet, betekenisvolle stappen te maken op de Global Goals agenda. WerkSaam staat voor een duurzame, inclusieve samenleving. Wij dragen dit actief uit en stimuleren onze klanten, partners en opdrachtgevers  om zich in te zetten voor een inclusieve maatschappij. We werken bewust samen met bedrijven die die doelstellingen onderschrijven. WerkSaam stimuleert en activeert werkgevers in Westfriesland om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving. Dit doen we samen met het WerkgeversServicepunt NHN en met bijvoorbeeld MVO NHN.  

  Welke Global Goals? 

Namens de 7 Westfriese gemeenten dragen wij actief bij aan 7 van de 17 doelen: 

1. Geen armoede 

2. Geen honger 

3. Goede gezondheid en welzijn 

8. Eerlijk werk, economische groei 

10. Ongelijkheid verminderen 

12. Verantwoorde consumptie en productie 

17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken 

Ook zelfstandige gemeenten kunnen zich aanmelden als Global Goal gemeente. In Westfriesland is de gemeente Hoorn aangesloten.  

Over WerkSaam Westfriesland 

WerkSaam is een samenwerkingsverband van 7 Westfriese gemeenten en staat voor werk, ontwikkeling en inkomen. Wij leveren maatwerk op het gebied van arbeidsbemiddeling, arbeidsontwikkeling en inkomensondersteuning, samen met werkgevers en partners. Wij geloven dat werken loont en gaan ervoor dat iedereen meedoet. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland! Meer informatie over WerkSaam vindt u op www.werksaamwf.nl.  

Meer informatie over WerkSaam en de Global Goals: www.werksaamwf.nl/globalgoals