Weet Irene Schouten zelf wel waar haar grenzen liggen.

HOOGKARSPEL – Ze laat de schaatswereld van de ene in de andere verbazing vallen, rijdt de ene na de andere baanrecord aan flarden met tijden die je eerder op hooglandbanen zou verwachten dan op laaglandbanen zoals in het Noorse Stavanger waar zij vrijdagavond wederom de concurrentie op seconden achter zich liet om de zege op de enige 5000 meter voor de wereldbeker te winnen.
De deelneemsters aan de massa start en de marathons weten het al enkele jaren, doet Schouten mee dan is het enkel hopen dat zij valt of een slechte dag heeft anders kunnen wij net zo goed thuisblijven, de winst is dan al vrijwel zeker voor de vrouw uit Hoogkarspel en haar spijtende eindsprint.
Zoals Irene Schouten vrijdagavond onder niet bepaald goede omstandigheden haar 5000 meter reed mag imponerend worden genoemd. Waar eerst nog werd gedacht dat de Canadese Isabelle Weidemann, die op de hooglandbaan van Calgary het Canadees record verpletterde op de 5000 meter, Irene nog flink tegengas zou gaan geven, bleek al snel dat ook de Canadese het tempo van Irene Schouten niet kon volgen en op ruim 2 seconden achter de schaatsster uit Hoogkarspel de tweede plaats pakte..
Tekst loopt door onder de foto

Irene Schouten viert haar ritzege en nieuwe baanrecord in Stavanger Noorwegen

Het is dan ook maar de vraag of Irene zelf wel weet waar haar grenzen liggen, na Noorwegen verhuist het hele schaatscircus naar de supersnelle hooglandbaan van Salt Lake City en nu al zeggen ingewijden dat het wereldrecord op de 3000 meter aan flarden gaat worden gereden door Irene Schouten.
Zelf zegt Irene over haar zeges dat ze er heel blij mee is maar dat ze moet leren er van te genieten, iets dat helemaal niet vanzelfsprekend is bij Irene Schouten, die zoals bekend vrij hard is voor zichzelf.. Na Salt Lake City gaat Irene op trainingskamp op Tenerife om daarna op weg te gaan naar het Olympisch kwalificatietoernooi dat eind december in Thialf gaat worden verreden.
Wat de spelen betreft, ook daar is Irene Schouten de torenhoge kandidaat voor de zeges op de 3000, 5000 meer, de massa start en ook medaille kandidaat op de ploegenachtervolging, want ook op die afstand kan de bondscoach niet meer om Irene Schouten heen.