Weerbericht West-Friesland: in de middag en avond zeer zware windstoten

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en valt er af en toe regen. In de middag passeert een smalle buienlijn, gevolgd door enkele opklaringen. Het wordt dan zeer onstuimig. De nu nog matige wind neemt flink toe en is in de middag en avond uiteindelijk hard en in de kustprovincies stormachtig tot storm. Aan zee en op het IJsselmeer komt dan een (zware) storm te staan, 9-10 Bft. Landinwaarts komen er windstoten voor van 100-120 km/uur, in de kustgebieden tot ongeveer 130 km/uur. De wind komt uit het zuidwesten en wordt in de avond westelijk. Het is zacht met 11 tot 14 graden.

Komende nacht zijn er in het noorden enkele buien, mogelijk met hagel of onweer. De minima liggen rond 5°C. De westelijke wind neemt in de loop van de nacht af naar vrij krachtig of krachtig, aan de kust naar hard, in het noordelijk kustgebied naar stormachtig. In de kustgebieden zijn er dan nog windstoten tot ongeveer 90 km/uur.

Zaterdag overdag zijn er eerst zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit snel toe, gevolgd door regen. Het wordt ongeveer 8°C. De wind draait naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. In de avond draait de wind naar west en neemt toe naar krachtig, aan de kust naar hard, mogelijk stormachtig. Landinwaarts zijn er dan windstoten tot ongeveer 80 km/uur, aan de westkust tot ongeveer 95 km/uur. (Bron: KNMI)

code oranje

Loading