Weerbericht West-Friesland: bewolkt, soms wat zon maar ook buien

WEST-FRIESLAND – Het is overwegend bewolkt en verspreid over het land komen er enkele buien voor. In het zuiden van Limburg regent het eerst nog. Van het noorden uit trekken meer buien het land binnen. Later in de middag en in de avond klaart het van het noorden uit op. De temperatuur ligt in de ochtend rond 8°C, in de middag daalt de temperatuur in het noorden en later midden naar ca. 5°C. De wind is zwak en zuidwestelijk, draait van het noorden uit naar noordwest en neemt toe naar matig, aan zee vrij krachtig.

Komende nacht zijn er eerst opklaringen. Later neemt in het noorden de bewolking toe en tegen de ochtend is daar een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordelijk kustgebied en dicht bij het vriespunt in het zuidoosten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.
Woensdag overdag is er tamelijk veel bewolking en trekken er buien van noord naar zuid over het land. Zeer lokaal is hagel mogelijk evenals onweer. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De west- tot noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend mogelijk stormachtig, 8 Bft. (Bron: KNMI)