Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook wolkenvelden

MEDEMBLIK – Vanochtend zijn er in het noorden en noordwesten eerst enkele buien, in het noordelijk kustgebied soms met onweer. Elders zijn er flinke zonnige perioden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee vrij krachtig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6. Vanmiddag zijn er vooral in de zuidoostelijke helft buien met vooral in het oosten later onweer en windvlagen tot 60 km/uur. In het noordwesten zijn er flinke zonnige perioden.

Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts en klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, aan zee matig tot vrij krachtig. Vanavond klaart het verder op. In het oosten komen eerst nog een bui voor. Er staat een meest matige wind uit het westen.

Komende nacht blijft het droog en de minimumtemperatuur is ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee matig. Boven land is er niet veel wind.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. Er staat weinig wind. In het Waddengebied is de westelijke wind matig. Morgenmiddag is het vrij zonnig en het blijft op de meeste plaatsen droog. Als er nog een bui voorkomt is dat in het noorden. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C aan de noordwestkust en 26°C plaatselijk in het zuiden en oosten. Er is weinig wind.

Morgenavond zijn er landinwaarts brede opklaringen en blijft het droog. In het noordwesten van het land is er meer bewolking en kan een bui voorkomen. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)