Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt met soms nog wat motregen

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt de zon af en toe en is het op de meeste plaatsen droog. Aan het einde van de ochtend ontstaat er in het westen een enkele bui. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust af en toe krachtig, windkracht 6. Vanmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Er kan vooral in het westen, midden en noorden nog een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond de 20°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog en verdwijnt vrijwel alle bewolking. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur is ongeveer 11°C. Aan de kust en boven het IJsselmeer staat een meest matige zuidelijke wind, elders is er weinig wind. Morgenochtend schijnt eerst de zon, maar geleidelijk komen er in het midden en zuiden ook wolkenvelden voor. Het blijft droog, op misschien een lichte bui in het uiterste noordwesten na. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgenmiddag is het half bewolkt met geregeld zonneschijn. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het Waddengebied tot 25°C plaatselijk in het uiterste zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Dieper landinwaarts is er weinig wind.

Morgenavond schijnt de zon op de meeste plaatsen en blijft het droog. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Kijk voor het actuele weer op de website van ons weerstation